Otvoritveni koncert Restart Toura s skupinami Hladno pivo, Pankrti in Elvis Jackson požel velik uspeh

RESTART TOUR PANKRTI (FOTO ALEŠ ŽNIDARŠIČ)

Restart Tour – vrnimo dogodke ljudem, ki je največje povezano koncertno dogajanje v Sloveniji, je svoja vrata odprl v Ljubljani, 16. Julija, z otvoritvenim koncertom zasedb Hladno Pivo, Pankrti in Elvis Jackson. Za to priložnost se je spet zbrala skupina Pankrti! “Restart turneja udarnega prebujanja glasbene scene pri nas ni samo stvar kulture in zabave. Gre hkrati za občutek, da se vesolje še ni skrčilo na našo dnevno sobo. Tu motiv iščemo tudi Pankrti,” je ob tej priložnosti dejal Peter Lovšin.

Restart Tour so urbana glasbena doživetja, povezana v enotno koncertno glasbeno turnejo in se bo tekom poletja odvijala v desetih slovenskih mestih, v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem Mestu, na Ptuj in v Lendavi, kjer bomo skupaj lahko videli in slišali kar 58 koncertov. Urbana glasbena koncertna doživetja v ta slovenska mesta prinašajo najbolj zveneča imena s slovenske in ex-yu glasbene scene, kot so Jan Plestenjak, Gibonni, Nina Pušlar, Umek, Mi2, Parni Valjak, Senidah, Saša Avsenik, Dan D, Tony Cetinski, Vlado Kreslin in mnogi drugi.

 S tem obujanje glasbenega dogajanja podpirajo tudi drugi glasbeniki, med njimi tudi omenjeni Jan Plestenjak, ki bo imel koncerte v skopu turneje v kar petih mestih: »Po dolgem premoru se glasba vrača na odre. Spet bo zaživela energija, ki smo jo vsi tako pogrešali. Energija, ki je živa samo takrat, ko so ljudje v živo skupaj. Čeprav smo v dobi socialnih omrežij, le ta ne morejo nikoli pričarati takih trenutkov. Komaj čakam, da jih skupaj začaramo in užijemo.«

Foto: Aleš Žnidaršič

Organizator Restart Toura s tem projektom sporoča, da je po več kot letu dni koncertnega premora čas za druženje na dogodkih v živo. »Prišel je čas za »restart«. Naša velika želja je, da po več kot enoletnem premoru od koncertov, pripomoremo pri obuditvi kulture in družabnega življenja. Pred nami je čas za okrevanje in čas, da se v mesta povrne utrip, da se na ulice vrne življenje in občutek, da se ljudje ponovno lahko brezskrbno družijo. Do brezskrbnosti nas sicer loči še precej korakov, a eden prvih je zagotovo vrnitev mestnega utripa, kulture in glasbe med ljudi. Ob pomembnem okrevanju od epidemije, vedno manj obolelih in dovoljšnji precepljenosti prebivalstva, je čas, da ljudem vrnemo dogodke,« je povedal Peter Keček, direktor podjetja TEMMA-X, ki je podpisano pod organizacijo projekta.

Foto: Aleš Žnidaršič

Foto Aleš Žnidaršič