Osmi oktober in Reno Čibej (Kingstoni) z novim singlom

Osmi oktober in Reno Čibej (Kingstoni) Foto: PROMO

‘Nakupovalni center!?’ je skladba z retro pridihom, plesnim ritmom in toplo organsko produkcijo, kjer se na igriv način prepletajo vokalne harmonije v stilu dobrih starih “Hroščev”.

Osmi oktober je nov glasbeni projekt Luke Čibeja, avtorja, bobnarja in ustanovnega člana idrijske zasedbe Divje jezero.

Luka Čibej: glasba, besedilo, aranžma, bobni, akustična kitara, mix, master
Gostujoči glasbeniki:
Reno Čibej − vokal, tenor saksofon
Anita Kunaver − back vokali
Alen Bogataj − bas kitara
Žiga Kovačič − klaviature
Ambrož Vončina − trobenta
Maj Florjančič − pozavna

Video so ustvarili:

Kamera: Tine Mažgon
Scenarij, video montaža: Luka Čibej

Luka Čibej je bobnar, ustanovitelj, idejni vodja in avtor v zasedbi Divje jezero, sodeluje tudi z Idrijskim plesnim orkestrom in zasedbo Kar češ Brass band. Po poklicu dipl. inženir strojništva večino svojega prostega časa nameni glasbi, pa naj bo to igranje bobnov, komponiranje ali obiskovanje koncertov.

“Skozi leta se mi skladbe nabirajo na računalniku in škoda bi bilo, če bi tam ostale. Osnova in besedilo skladbe Nakupovalni center sta nastala zelo hitro, malo več časa sem si vzel za aranžma. Za sodelovanje z Renom iz zasedbe Kingston, ki je mimogrede tudi moj stric, sva se dogovorila že nekaj let nazaj, ko je bil pri meni na kavi in sem mu predstavil delovni posnetek pesmi. Pri snemanju so sodelovali tudi številni prijatelji, s katerimi sodelujem ali sem sodeloval v preteklosti, in vsak je dodal svoj delček in po svoje pripomogel h končnemu zvoku skladbe.” Luka Čibej