Oskrunili kip posvečen Chrisu Cornellu

Vandali so se tokrat spravili na kip Chrisa Cornella. (FOTO: KIRO 7 News)
Vandali so se tokrat spravili na kip Chrisa Cornella. (FOTO: KIRO 7 News)

Družina pokojnega pevca Chrisa Cornella (Soundagrden, Audioslave) pravi, da ima ‘strto srce’, ker so v njegovem rojstnem kraju Seattle vandali oskrunili kip, ki so mu ga posvetili in postavili pred muzejem pop kulture.

 

Nemudoma se je odzvala tudi Vicky Cornell

Vandali so oskrunili kip, posvečen legendarnemu pevcu in kitaristu Cornellu, in sicer so ga pobarvali z belo barvo. Po neljubem dogodku se je nemudoma odzvala tudi vdova Vicky, ki je ob tem zapisala: ‘Otroci in jaz imamo strto srce, ko smo videli, kaj so vandali storili kipu Chrisa pred muzej pop kulture v Seattlu. Kip ni samo umetniško delo, ampak tudi poklon Chrisu, njegovi neprimerljivi glasbeni zapuščini in vsemu, za kar se je zavzemal. Predstavlja Chrisa, ki je ljubljen ne samo v Seattlu, ampak po vsem svetu. Ob sovraštvu in uničenju pa se še enkrat zahvaljujemo oboževalcem, ki so ga podprli in mu izkazali neizmerno ljubezen. Naše srce so napolnili z radostjo, ko smo izvedeli, da so oboževalci kupili čistilna sredstva in želeli očistiti to, kar so storili vandali. Kip bo obnovljen. Sovraštvo ne bo zmagalo. Chris je otrok Seattla.’

This is what the Chris Cornell statue looks like in front of Seattle's Museum of Pop Culture. Somebody apparently vandalized the statue of the late Soundgarden frontman by painting it white.

Objavil/a KIRO 7 News dne Četrtek, 20. avgust 2020

Bronasta skulptura je delo avtorja Nicka Marre, kip pa so razkrili na svečani slovesnosti oktobra 2018, ki so se jo udeležili tudi Chrisovi otroci ter žena.