Opeth bodo praznovali 30. obletnico, vi pa izberite skladbe

Skupina Opeth (FOTO: Cosa Nostra)
Skupina Opeth (FOTO: Cosa Nostra)

Švedski progresivni metalci Opeth bodo prihodnje leto praznovali 30. obletnico delovanja, ki jo bodo obeležili s turnejo. V sklopu turneje bodo odigrali osem koncertov, začeli bodo 13. oktobra 2021 v Berlinu, zaključili pa 25. oktobra v Lizboni.

Izberite po eno skladbo iz vsakega albuma

Da pa bo praznovanje zadovoljilo tako njih kot tudi oboževalce, so se Opeth odločili, da oboževalci lahko glasujejo za skladbe, ki bi jih radi slišali na prihajajočih koncertih. Za želene skladbe boste lahko glasovali v ponedeljek, 9. septembra ob 9. uri in sicer na uradni spletni strani zasedbe Opeth. Takrat bodo šle tudi v prodajo vstopnice.

Frontman Mikael Åkerfeldt pa je ob tem dejal: ‘Torej, načrtujemo praznovanje zakasnelega rojstnega dne, znanega tudi kot BBB. Sprašujete nas, kako bomo praznovali? Pa pojdimo na delo. Načrtujemo nekaj izbranih koncertov v letu 2021 po svetu, vi pa boste imeli na voljo izbiro pesmi za setliste. Ker bomo praznovali 30. obletnico, bi radi zaigrali skladbe iz prav vsakega albuma. Vseh 13. Lahko nam pomagate in izberete skladbo iz vsakega albuma, skladbe z največ glasovi pa bomo nato odigrali. To je bilo storjeno že v preteklosti, a ne iz naše strani. Nervozen sem, a hkrati tudi navdušen nad tem, da vidim, katere skladbe boste izbrali. Resnično ne morem verjeti, da smo na sceni že 30 let. Ampak tukaj smo. Zato vas prosim, pomagajte nam. In bodite nežni. Končna setlista bo imela 13 skladb. Vsako iz enega albuma … Vi pa odločite katera.’