OFFSPRING: ‘Let the Bad Times Roll’ (2021)

Čeprav bi moj odnos do Offspring lahko opisali kot nostalgičen, to ne pomeni, da ne spremljam njihovega aktualnega dela. Morda manj podrobno, vendar nova plošča vsekakor ne ostane spregledana. Let the Bad Times Roll v katalogu zasedbe zaseda deseto mesto, kar zveni ob dejstvu, da je bend (po vseh pripetljajih) zanjo potreboval skoraj ravno toliko časa, dokaj ironično. Drugače pa gre za prvi studijski album, ki so ga Dexter Holland in tovariši izdali pod okriljem založbe Concord. Njegovo produkcijo je tako kot pri prejšnjem  Days Go By (2012) prevzel Bob Rock.

Pregled skladb

Množico 12 skladb odpira “This Is Not Utopia,” kjer nam bend že takoj pokaže, da še vedno obvlada svojo obrt. Podobno bi lahko rekli tudi za “Let the Bad Times Roll.” Še en poklon preteklosti, ki ne zveni prav nič prisiljeno, kot da bi zasedba na vsak način želela zveneti “tako kot nekoč”. Zajeti val nadaljuje tudi trojec “Behind Your Walls,” najboljša skladba na albumu “Army of One” in “Breaking These Bones.” Igrive melodije, spevni vokali, predvsem pa ravno pravšnja dolžina, saj plošča tudi po več zaporednih poslušanjih ne zapade v ponavljanje.

Stvari se začno slabšati s prihodom “Coming for You.” Čeprav predstavlja osredotočenost na bas zanimiv ovinek k drugačnemu, je to tudi vse. Povprečnost in pozabljivost zaznamujeta tudi samoironično “We Never Have Sex Anymore.” Cenim dejstvo, da je bend prilagodil humor svojim letom, a to je veliko premalo, da bi se skladba lahko primerjala z začetnimi stvaritvami. Gre pa pri njej tudi za zadnjo “še nekako v redu” skladbo. Prihod instrumentala “In the Hall of the Mountain King” namreč sproži izterjanje, ki traja do zaključka albuma. Prisoten balast, med katerim ne manjka niti nekakšnih repriz in reciklaž pesmi iz preteklosti, brezsramno naslavlja boleče vprašanje: “To ste ustvarjali zadnjih 9 let?!”

Gledan kot celota album premore lepo število svetlih trenutkov, ki pa ne dosežejo svojega polnega potenciala. Dodatnih mašil je namreč enostavno preveč. Kot da so prisotna samo zato, da se izdelku lahko reče album in ne EP.

Ocena: 2,5/5

Seznam skladb

1. This Is Not Utopia
2. Let the Bad Times Roll
3. Behind Your Walls
4. Army of One
5. Breaking These Bones
6. Coming for You
7. We Never Have Sex Anymore
8. In the Hall of the Mountain King
9. The Opioid Diaries
10. Hassan Chop
11. Gone Away
12. Lullaby