Odziv publike na Enter Sandman zaznali seizmografi

Odziv publike na Enter Sandman zaznali seizmografi
Foto: Matthew Baker, Getty Images / YouTube: VTPhil

Ameriški nogometni klubi po tradiciji pri vstopu na stadion uporabljajo glasbeno spremljavo. Nogometni klub Virginia Tech Hokies za svojo vstopno temo tako uporablja skladbo Enter Sandman skupine Metallica.

Letošnji odziv domačih oboževalcev nogometne ekipe Virginia Tech Hokies je bil tako intenziven, da je vse skupaj registriral lokalni seizmograf. Seveda je dogodek napolnil naslovnice po celi državi.

Na ta nor trenutek se je v intervjuju odzval tudi James Hetfield iz Metallice in po ogledu posnetka delil svojo reakcijo. Hetfielda je voditelj radijske postaje SiriusXM Turbo, Shawn the Butcher vprašal, če je videl posnetek rituala pred igro. “Ko že samo govorim o tem, dobim kurjo polt,” je dejal Hetfield. “Bilo je spektakularno, igra VT (Virginia Tech Hokies), vsi so skakali – vojska, množica, ekipa, mislim vsi!” Pevec je dodal: “Povem vam, biti del njihovega življenja, biti del njihove ekipe in motivirati ljudi…, to je neverjetno! Lahko bi se vsedli, da napišemo skladbo v stilu: “Oh, potrebujemo pesem, da bi vzpodbudili množico.” Lahko poskusite to narediti, vendar ne bo šlo, preprosto ne bo.”

Medtem, ko se “Enter Sandman” že vrsto let uporablja na športnih prireditvah, čas tega “tresočega” trenutka ne bi mogel biti boljši, saj je Metallica ravno ob 30. obletnici Black albuma izdala novo izdajo albuma, kjer se nahaja tudi Enter Sandman. “Vse te stvari se zgodijo z razlogom,” je dejal Hetfield. “To je bilo popolnoma izven naših rok, izven našega nadzora. Ampak, pomislite na tiste oboževalce Virginia Techa, oni so to naredili. Mislim, potrebovali so to. Izbrali so našo pesem in za to smo jim hvaležni. ”

The Virginia Tech Hokies so na tej prvi domači tekmi v letošnji sezoni tudi premagali močnejše North Carolina Tar Heels.