Odvetniki menijo, da Marilyn Manson ‘želi utišati’ žrtev

Marilyn Manson je v velikih težavah.
Marilyn Manson je v velikih težavah.

Odvetniki, ki zastopajo žensko, ki je Marilyna Mansona obtožila posilstva, pravijo, da pevec poskuša ‘utišati’ njihovo stranko, potem ko je sodnik potrdil pravni ugovor pevčeve obrambne ekipe in zavrnil njeno tožbo.

Mansona čakajo še številne tožbe različnih žrtev

Anonimna tožnica, ki je v sodnih dokumentih navedena, kot Jane Doe pravi, da jo je Manson posilil, ko sta bila sicer v razmerju leta 2011. Toda 14. septembra je sodnik Gregory Keosian pritožbo zavrgel zaradi zastaranja, potem ko je Mansonova pravna ekipa ugovarjala. Žrtev Jane Doe je imela 20 dni časa, da vloži novo pritožbo. Sodnik je izjavil, da pritožnikove trditve, da je potlačila spomine na domnevno posilstvo in smrtno grožnjo, ne zadoščajo za premagovanje zastaralnega roka.

Za glasbeno revijo Rolling Stone pa se je odzvala pravna ekipa, ki skrbi za žrtev Jane Doe, povedali pa so naslednje: ‘Marilyn Manson želi našo stranko utišati o svojem posilstvu. Poskušal je uporabiti tehnične pravne argumente, da bi njen primer popolnoma zavrgel. Sodnica je premišljeno analizirala sodno prakso in upravičeno menila, da se njen primer lahko nadaljuje, če le spremeni svojo pritožbo in doda nekaj dodatnih podrobnosti. Dodatne podrobnosti bomo dodali v kratkem in veselimo se priložnosti, da bo Manson odgovarjal za svoja dejanja.’

Mansona, s pravim imenom Brian Warner, čakajo še tri tožbe.

Med drugim ga toži tudi Esme Bianco, ki nam je bolj poznana iz priljubljene serije Igra prestolov. Aprila je proti šok rockerju vložila obtožbo zaradi posilstva, spolnih zlorab in trgovine z ljudmi.

Maja je Mansonova nekdanja pomočnica Ashley Walters vložila svojo tožbo, v kateri je pevca obtožila spolnega napada, napetosti in nadlegovanja. Walters, ki je pri Mansonu delala v letih 2010 in 2011, trdi, da jo je fizično in psihično zlorabil ter jo podvrgel ‘osebnemu in poklicnemu spolnemu izkoriščanju, manipulaciji in psihični zlorabi’.

Junija pa je tožbo vložila tudi manekenka in igralka Ashley Morgan Smithline ki ga obtožuje spolne zlorabe, spolnega napada, napetosti  ter namernem povzročanju čustvene stiske, trgovini z ljudmi in nezakonitem zadrževanju.

Mansona očitno čaka dolgo in težko sojenje, veliko časa pa bo prebil z odvetniki in na sodiščih.