Odprte prijave za osmo sezono Špil lige

Špil Liga, 20.12.2019, Kino Šiška (Foto: Katja Jakus)

Po uspešnem zaključenem finalu sedme sezone Špil lige, ko so naziv najboljšega dijaškega benda osvojili Before Time, Kino Šiška odpira prijave za osmo sezono prve lige dijaških bendov. Rok za prijavo je do ponedeljka, 19. oktobra 2020 do 12. ure na spletni strani www.spilliga.si..

Kino Šiška že osmo leto zapored objavlja razpis za Špil ligo, serijo koncertnih nastopov srednješolskih glasbenih ustvarjalcev. K sodelovanju so vabljene tako zasedbe kot solo ustvarjalci iz Republike Slovenije, ki imajo vsaj dve avtorski skladbi in so sposobni izvesti 20 minut živega koncertnega nastopa.

Prihajajoča sezona bo tokrat dobila domovanje v veliki dvorani Kina Šiška. Po spomladi že preizkušenem modelu virtualnih koncertov, imenovanem štream, se bomo v prihajajoči sezoni vsaj deloma vrnili v normalnost. Najzvestejši obiskovalci bodo dogajanje spremljali v živo, seveda v skladu z aktualnimi ukrepi, medtem ko bo lahko neomejena množica ljudi, kot doslej, dogajanje spremljala digitalno.

Špil liga je žanrsko neomejena. Vabljeni so vsi dijaki in dijakinje, ki ustvarjajo avtorsko glasbo – v zasedbi ali sami, od popa, rocka, punka, R’n’B-ja, metala do hip-hopa, elektronike, rapa in vsega vmes – ter so jo pripravljeni v živo predstaviti občinstvu

Pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na spletni strani Špil lige, kjer lahko glasbeni izvajalci tudi oddajo prijavo.

O Špil ligi

Prva liga dijaških bendov Špil liga je premierno izvedbo doživela v sezoni 2013/2014, do sedaj pa je bilo v tekmovalne večer uvrščenih skupaj 89 glasbenih izvajalcev. Format Špil lige ostaja nespremenjen; o najboljših glasbenih ustvarjalcih v tekmovalnih večerih, polfinalu in finalu odločajo glasovi publike in strokovne žirije. Prvi zmagovalci Špil lige so postali Koala Voice, v kasnejših sezonah pa so zmagovalci postali še StilloutInfectedJoker OutIn The AtticKiwi Flash in Before Time.

Za objavo novice o novi sezoni Špil lige se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.