Od Dolores O’Riordan so se poslovili številni oboževalci

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan

V ponedeljek, 15. januarja, je kot strela iz jasnega odjeknila žalostna novica, da je v 47. letu starosti umrla priljubljena irska pevka Dolores O’Riordan, ki jo vsi poznamo kot prvi glas zasedbe The Cranberries.

 

Umrla je v Londonu v hotelski sobi

Mrtvo so našli v Londonu v hotelski sobi, kjer se je mudila ravno na kratkem snemanju. Skupaj s skupino Bad Wolves naj bi posnela novo različico uspešnice ‘Zombie’. Kmalu za tem so se pojavila namigovanja, da je Doleras bolehala za depresijo in da si je že v preteklosti hotela vzeti življenje, mnogi mediji pa pišejo, da je vzrok za njeno mnogo prezgodnjo smrt predoziranje z drogo. Uradno poročilo sicer še ni znano.

 

Od Dolores so se poslovili številni oboževalci

Dolores O'Riordan (1971 - 2018)
Dolores O’Riordan (1971 – 2018)

Od pevke Dolores O’Riordan pa so se v njenem domačem mestu Limerick na Irskem poslovili številni oboževalci, prijatelji in znanci. V slabem vremenu in v dežju so množično čakali pred cerkvijo svetega Jožefa. Številni oboževalci so s seboj prinesli rumene cvetlice, ki naj bi predstavljale neskončno sonce. V cerkvi pa so tiho donele skladbe, ki jih je prepevala in napisala umrla Dolores, na steni pa je pisalo: ‘Pesem se je končala, a spomini ostajajo’.

Jutri (v torek) zjutraj bo v bližnjem mestu tudi maša zanjo, nato pa bo sledil pokop v ožjem družinskem krogu. Pokopana bo zraven njenega očeta, ki je preminul leta 2011.