Novo ime na slovenski sceni: Wookie The Huge

Wookie The Huge (Foto: Jernej Kokol)

“Wookie the Huge” je glasbeni projekt Roryja Hughesa, kantavtorja slovensko-irskega porekla, ki se je prvič javno predstavil leta 2019 s singlom imenovanim IRRELEPHANT.  Pred kratkim pa je izdal drugo skladbo z imenom SPINNING, kjer glavno vlogo v glasbenem videu prevzema slovenska zvezda televizije in dramske igre, Zvezdana Mlakar. 

Rory napoveduje 9 pesmi, ki sestavljajo koceptualno ploščo “8 Years Of Bedroom Lullabies” ter njihovi psihološki profili.

Vsaka pesem bo dobila tudi svoj videospot, avtor pa ima namen izdati po eno pesem in videospot na mesec. Z vsako sladbo je poskusil prikazati različnosti in interakcije med notranjimi emocijami,  čutnimi zaznavami in situacijami, ki so se porajale v njem v času ustvarjanja posameznega komada. 

Pred kratkim je izšla njegova druga pesem z imenom “Spinning”, ki govori o izzobčencu družbe.

Ta se je bil primoran vrniti nazaj v čas in reševati svoje otroške travme, saj se mu te vedno znova vračajo v njegovo življenje ter mu onemogočajo, da bi se normalno integriral v družbo  in tako postal optimalna verzija sebe. Glavno vlogo v glasbenem videu sta odigrala slovenska zvezda filma in gledališka igralka Zvezdana Mlakar  ter mlad in nadobuden igralec Emil Kulović, ki ga poznamo iz prvega slovenskega božičnega filma KAPA, in še iz glavni vlogi v filmu Športni dan.

Zvezdana Mlakar je povedala: “Rory je odličen mix med Slovenko in Ircem, glasbo ima v krvi. Njegova mama Darja igra klavir tudi na mojih knjižnih predstavitvah. Konec poletja se je rodilo to moje sodelovanje, ko sem slišala “ komad” in razumela vsebino ( kako se junak vrača v svoje travmatično otroštvo ) sem bila takoj ZA! Snemali smo v prelepi Logarski dolini, začeli v vlažnem jutru ob 4 h in delali do globoke noči z mlado nadebudno ekipo. Tako se rojevajo velike zgodbe, z veliko dela in razkošnim talentom! To je moj drugi nastop v glasbenem videu in je bil dragocena izkušnja! Hvala Rory za priložnost!”

Glasbeni video je režiral mlad in nadobuden režiser Bonino Englaro, ki je odgovoren za video uspešnice preteklih let, kot so Mrfy (Angli) in Zonzei (Matter).

Instagram: https://www.instagram.com/wookiethehuge/
TikTok: https://www.tiktok.com/@wookiethehuge
Facebok: https://www.facebook.com/wookiethehuge