Novi singel Gojmirja Lešnjaka – ‘Moj živòt je ROKnROL!’

Dinamitke (Foto: glasbenipr)

Gojc svojo glasbeno in gledališko pot nadaljuje v satirični maniri.

Skladba Moj živòt je ROKnROL je ena od trinajstih iz prihajajoče gledališko-glasbene komedije in istoimenskega albuma. Napisana je bila med 19. in 19.30 uro ob ogledu TV dnevnika. Skladbo je navdahnila samovšečnost oblastnikov, ki bevskajo iz TV zaslonov. Tekst je na tem mestu potrebno razumeti tudi kot samoironijo, saj kot pravi Gojc, tudi sam občasno blebeče iz televizorjev.

Po ponarodeli »Prdni enkrat zame« …

Gre za nadaljevanje njegovega prvega satiričnega kabareja Domovina, ljubezen moja izpred četrt stoletja. Tedaj se je v srca ljudi najbolj usedla skladba Vetrovi pojo, ki jo še najbolj poznamo kot Prdni enkrat zame. V glasbeni komediji Moj živòt je ROKnROL bodo poleg Gojmirja v živo zaigrali in zapeli izjemni glasbeniki VIS d’Doktors: Robert Pikl, Petra Trobec, Jure Rozman in Miran Juvan ter igralec in režiser Jaša Jamnik. Z glasbenim producentom Sebastijanom Duhom pripravljata še 12 skladb, ki bodo do jeseni zrele za posluh, prvo, naslovno pa Gojc pošilja v svet ob dnevu boja proti okupatorju.

Gojmir Lešnjak Gojc MOJ ŽIVÒT JE ROKnROL – recital
Podatki o avtorstvu:

Avtor besedila: Gojmir Lešnjak Gojc
Avtorja glasbe: Sebastijan Duh in Gojmir Lešnjak Gojc
Aranžma: Sebastijan Duh
Glasbeni direktor in producent: Sebastijan Duh
Miks: Sebastijan Duh
Mastering: Shawn Hatfield, ( Audible Oddities, world – class mastering by Grammy nominated engineer)

Pri snemanju skladbe so sodelovali še Robert Pikl na kitari, Petra Trobec na bas kitari, Jure Rozman na bobnih, Sebastijan Duh je odigral tudi klaviature. Spremljevalne vokale so odpele posebne gostje, Dinamitke iz veleuspešnice Mamma mia: Alenka Godec, Simona Franko Vodopivec in Damjana Golavšek. Pri skladbi je sodelovala tudi vokalna skupina Muzikalci: Lea Bartha Pesek, Urška Koželj, Maša Tiselj, Laura Ivančič, Gašper Oblak, Andrej Orel, Žiga Bunič in Marjan Bunič kot gost. Skladba je bila posneta v studiu Grabnar, januarja 2020, s tonskim mojstrom Boštjanom Grabnarjem.

Fotografije zgoraj: Dinamitke in Robert Pikl
Fotografije spodaj: Prizor iz snemanja in desno producent Sebastijan Duh