Novi epizodi seriala Regional-Special

Regional Special Credits: connectingmichigan.net

22. in 23. novembra bosta na ogled novi epizodi karavane posvetov o glasbenem sektorju, ki jo pripravlja Sigic v sodelovanju z regionalnimi glasbenimi središči in ob podpori Platforme Centra za kreativnost. Javljanje poteka iz Goriške, v fokusu tokrat radijska glasbena krajina ter goriška scena in njeno domače in mednarodno povezovanje.

rs cover

Music Slovenia: Regional – Special je glasbena karavana, ki obiskuje slovenska regionalna glasbena središča, kjer se debatira o glasbi, njenih stanjih in potencialih ter se podrobneje predstavljajo tudi regionalne glasbene scene, katerih poznavanje in povezanost je ključnega pomena za čim boljše izkoriščanje tega, kar naša mala država na področju glasbenega življenja ponuja. V letošnji sezoni obiskujemo prizorišča in spoznavamo sceno v KranjuMurski SobotiNovem mestu in Mariboru.

Sedma in osma epizoda je bila posneta v sodelovanju s KUD Morgan in X-Centrom iz Nove Gorice. Predhodne epizode iz Kranja in Murske Sobote si lahko ogledate tukaj.

Spored premier:

Ponedeljek, 22. november, 20:00
Prizorišča ‘drugačne’ glasbe na Goriškem in čez

Panel o goriški sceni obsega primerjavo nekoč živahnega klubovja na Severnem Primorskem ter situacijo danes ter preverbo obstoječega stanja in potencialov mreženja klubske in neodvisne glasbene scene preko meje., tudi v luči prihajajoče EPK 2025!

Sogovorci:
Miha Kozorog (moderator)
Tadej Stolić (KUD Morgan)
Janez Leban (Sajeta – Art & Music Festival)
Miran Rusjan (@Moonlee Records)
Borut Bašin (BCMF Brda)

POVEZAVA

Torek, 23. november, 20:00
Glasba in radio danes

Kakšna je medijska krajina danes, ko je pandemija zožala javni prostor in nas intenzivneje vpela v virtualo? Kakšno mesto pri tem zavzema radio? Katere so nove forme, ki jih narekujeta sodobnost in novi načini poslušanja, kako radio oblikuje svoj profil?

Sogovorci:
Luka Zagoričnik (moderator)
Špela Cvetko (Radio Študent 89,3 MHz)
Žiga Klančar (Val 202)

POVEZAVA

Program je del projekta Music Slovenia, ki ga SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center izvaja v okviru Platforme Center za kreativnost, ki ga podpira Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Plaftormo Center za kreativnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Vir: Sigic