Novembra ponovno dva špila v placu skupine Dan D

Dan D, Špil v placu (FOTO: Mateja Gašperin)

En mesec po tistem, ko so v svojem placu predstavili prototip glasbeno-higienske izdaje z naslovom Milo za drago, bodo Dan D na dveh novembrskih špilih obiskovalcem ponovno predstavili svojo novo muziko.

Prvi špil bo v sredo, 14. novembra, drugi pa v četrtek, 15. novembra. Skladba Boli me k, ki je prvi single z ne-albuma Milo za drago, je navdihnila dijake Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, da so zanjo posneli video spot, ki ga je zasnoval, režiral, posnel in montiral Erazem Gliha: “Komad Boli me K sem izbral zato, ker se mi je takoj ob prvem poslušanju porodilo veliko idej za scenarij. Da smiselno oblikujem ideje v zgodbo potrebujem kar precej časa. Snemanje je potekalo brez zapletov, vzdušje je bilo sproščeno in posnetki so uspeli, kot sem si jih zamislil.”

V stranskih vlogah so nastopili Jana Jurečič, Matija Hrušovar, Blaž Koncilija, David Birk, Žiga Gašperič, Žiga Gazvoda, Miha Henigman, Maj Juntez, Primož Pirkovič in Anže Potočar, glavno vlogo pa je odigral Žiga Medic: ” Ko sem slišal, da bo projekt potekal pod taktirko Erazma, avtorja mnogih videospotov, ki jih krasijo kreativnost, natančnost in izjemen občutek za detajle, sem bil takoj za. Scenarij mi je bil všeč, to, da so pri tem sodelovali tudi moji sošolci, pa pika na i. Energija na snemanju je bila prava, kar je videti v samem videu.”

Pri snemanju je sodeloval še Mihael Klobučar, ki je dokumentiral nastajanje videospota, ekipi pa sta bila v oporo tudi mentorja Tina Cvijanovič in Dejan Turk.