Nova alter pop zasedba predstavlja svojo prvo skladbo ”Ljubezen ni poker”

Lady Lotus (Foto: PROMO)

Lady Lotus, nova alter pop zasedba, predstavlja ‘Ljubezen ni poker’, svojo debitantsko skladbo. Melanholična skladba se spogleduje z glasbo, ki jo ustvarjajo zasedbe kot so The Cure, Muse, Lana Del Rey, Velvet Underground, Stone Roses in njihovi glasbeni sorodniki, ki močno vplivajo na glasbeni izraz zasedbe Lady Lotus.

Hana Jerončič, glas, Lady Lotus opisuje kot zasedbo, v kateri muzika, ki jo ustvarjajo, ni vedno načrtovana, je pa nedvomno navdihnjena z glasbo, ki jo njeni člani poslušajo. »Lady Lotus v ustvarjanju glasbe enostavno uživamo in se prepuščamo njenemu toku. Ni vse načrtovano, veliko je spontana igra besed in zvoka.« Poleg Hane sta Lady Lotus še basist Klemen Bartol in kitarist Blaž Hribar.

Zasedba je nastala že v letu 2020, ampak kot pravijo njeni člani, je bilo preteklo leto tako klavrno, da res niso videli smisla, da bi vanj umeščali svoj uradni začetek. Zdaj pa so začutili, da je čas pravi in tako svetu predstavljajo svojo prvo skladbo in videospot zanjo. ‘Ljubezen ni poker’ se giblje nekje med prevaro in iskrenostjo. Če je ljubezen prava in iskrena, v njej ni blefa, goljufije in laži. Pri pokru lahko zmago dosežeš (tudi) z blefom, prevaro. Dobri so dobri, dobri so slabi, slabi so dobri, slabi so slabi … V ljubezni ni pravil, a na koncu lahko ostaneš sam in prevaran ali pa varaš ti

Zasnove spota se je lotila Hana, za produkcijski del pa je poskrbel Matej Lozar.

Lady Lotus imajo še nekaj asov v rokavu, a več o njih kasneje. Danes je tu ‘Ljubezen ni poker’.

Videospot je že na ogled tukaj: