Nov singel MIHA KOREN (feat. HAMO) “Song za dobro jutro”

Miha Koren in Hamo (Foto: Ksenija Mikor)

Skladba Song za dobro jutro je osebni projekt Mihe Korena, vsestranskega glasbenika iz Velenja.

Miho poznamo kot basista, ki je sodeloval in sodeluje kot član različnih glasbenih zasedb kot so Leeloojamias, Neisha, Nude, Žigan Krajnčan, Marina Martensson, Anu in mnogih drugih, pri nekaterih projektih deluje tudi kot soavtor in producent. Sicer šolani jazz glasbenik, ki se je izpopolnjeval v tujini, večino svojega udejstvovanja posveča popularni glasbi. A glede različnih glasbenih svetov pravi: “Glasba je univerzalna. To se tudi odraža v mojem delu, kot odnos, ki ga imam do jazza in popa.”

Lansko leto pa je bilo zanj prelomno, saj je začel pisati besedila in glasbo za svoj projekt. Ker sam ni pevec mu je bilo jasno, da potrebuje vsaka skladba še glavnega interpreta, tako je k prvem sodelovanju povabil odličnega pevca Matevža Šaleharja – Hamota.

Avtor v svojih songih sledi osebni viziji, ter lastnim glasbenim in produkcijskim interpretacijam, hkrati pa želi pustiti prostor gostujočemu umetniku, da pusti svoj pečat na pesmi. „Besedilo jemljem kot platno, glasbeniki so čopiči, interpret pa je glavni akt na sliki.“ pravi Miha in dodaja: „Skladba z naslovom Song za dobro jutro je pesem za vse, ki verjamejo v upanje in vse, ki ne nehajo sanjati in si prizadevati za boljše čase. Čas v katerem smo ni vedno lahek, je  pa edini, ki ga imamo zato je pomembno, da si dovolimo sanjati in se sanjam tudi predamo. To je pravzaprav song za dobro jutro in hkrati song za lahko noč.”

Videospot je nastal pod taktirko njegovega dolgoletnega prijatelja Mateja Grginića. V sliki je Miha želel zabeležiti svojo prvo samostojno studijsko izkušnjo. Med ustvarjanjem so mu delale družbo tudi njegove psičke, ki so prisotne vsakokrat, ko prestopi prag svojega studia. To je tudi pogoj pri snemanju glasbe, saj pri njih črpa navdih.