Nov band na sceni | Harpier

Harpier (Foto: PROMO)

Harpier so povsem nov, svež indie rock band in single ‘Ne pusti’ je njihov prvi komad sploh.

Na svoji glasbeni poti bodo prepričali z besedili, spevnim pripovednim slogom songwritinga in močnim vokalom frontmena skupine.

Kdo so Harpier? Matija T (vokal & kitara), Peter P (kitara), Darjan B (bas) in, Nik J (bobni)

O singlu Ne pusti

Besedilo je povzetek trenutka, ko si rečeš dovolj. Ko bi najraje stisnil pavzo in odšel. Ko se življenje ne odvija v pravo smer, ko imaš dovolj trenutne situacije in čutiš, da ne spadaš več tja, kjer se nahajaš. Naznanja zaključek življenjskega obdobja in odpiranje novih obzorij. Sproti pa v besedilu lahko zaznamo tudi samokritiko in misel ali dve o prejšnjem pogledu na družbo in svet.

O sodelovanju s producentom Matejem Gobcem

Harpier so s producentom Matejem Gobcem hitro ujeli skupno energijo in zaupanje v kakovost projekta, tako da je bila delovna vnema velika. Bilo je dosti idej, predlogov, konstruktivnega prerekanja … In rezultat tega je, da so na koncu določeni komadi zrasli še za kakšno stopničko višje.

‘Matej Gobec je super, snemanje prvenca ni enostavno, ampak on je zadevo naredil lažjo. Ob hitrem tempu smo vzpostavili medsebojno zaupanje in podporo. To je prišlo prav ob dolgih snemalnih nočeh, ko si na trenutke malo podvomil sam vase in v svoje sposobnosti.’

O videospotu

Pri videospotu je band za single ‘Ne pusti’ sodeloval z režiserjem in snemalcem Filipom Košnikom iz 3Pi medijske produkcije in asistentom Vidom Pobegajlom, ki sta zagotovila odličen izdelek. S spotom so želeli prikazati pomen besedila in se pokazati takšni kot so: preprosti, z veliko ljubezni do skupnega ustvarjanja in druženja. Kot zanimivost – kljub temu, da videospot pričara tudi toplo morsko ozračje, je bil posnet v hladnem januarju.

Kaj sledi

Od Harpier lahko pričakujemo mesečno kapljanje singlov, ki se bodo povezali v junijski izid EP plošče, na kateri bo prvih pet komadov. Jeseni pa sledi izid dolgometražnega albuma. Želijo se čim bolj/e predstaviti slovenski publiki, predvsem na odrih. Prvo srečanje v živo bo koncert ob izidu EP-ja, tako, da se vidimo tam. Slišimo pa na radiu in glasbenih streaming platformah.