NOFX: “Ljubljana je boljša od Zagreba”

Foto: Maša Kokalj.

Po devetih letih se je v Ljubljano vrnila znamenita kalifornijska punk zasedba NOFX, občinstvo pa sta ogrevali ribniška zasedba Golliwog in grško-ameriška zasedba Barb Wire Dolls.

Punk očitno kljub svojim letom še daleč ni mrtev. Dokaz za to je truma mladine, ki se je usula na koncert. In Cvetličarna je krasen plac za take žure. Dovolj šankov za osvežitev, brezgotovinsko poslovanje s karticami in prostoren vrt, kjer se da malce ohladiti. Prava lokacija za Punk Rock Holiday After Party, kot so oglaševali omenjeni glasbeni dogodek.

Foto: Maša Kokalj.

Uvod v koncertni večer je imela udarna zasedba Golliwog iz Ribnice, tej pa je sledil grški punk trio iz Združenih držav Amerike Barb Wire Dolls.

Zvezde večera pa seveda dolgo pričakovani NOFX. Zdaj se je dvorana šele dokončno nabila! Poslušalstvo je njihov prihod nagradila z metanjem majic, tako da so bili mladci v prvih vrstah večinoma zgoraj brez (škoda da jih punce niso posnemale!!!).

Energija, ki jo razmetava zasedba NOFX pa se že meri z močmi atomske bombe. Nabito polna Cvetličarna je dobesedno eksplodirala ob nastopu, ki so ga pripravili Fat Mike (Mike Burkett) vokal, bas kitara, Eric Melvin – kitara, Smelly (Erik Sandin) – bobni in El Hefe (Aaron Abeyta) – kitara, trobenta. Kot je že uvodoma povedal glavni čvekač in nakladač zasedbe Fat Mike, bo to večer z veliko govorjenja. Kar je bilo tudi res. Začel je še s tipično zajedljivo, »da bo to na

Foto: Maša Kokalj.

jboljši večer v vašem življenju, nam pa še en brezvezen špil.« Med koncertom pa je našim južnim sosedom poslal provokativno sporočilo, »Ljubljana is better than Zagreb«.

Z odra so drvele njihove pesmi iz kar 30 letne kariere, med drugim smo slišali Mattersville, Radio, Herojuana, Franco Un-American, Dinosaurs Will Die, Champs Elysées, Eat The Meek in pesem posvečeno Ljubljani What Now Herb (Ljubljana song).

Po zelo izčrpajočem koncertu, je večina obiskovalcev iskalo svoje stvari (majce, hlače, torbe, spodnje hlaše?!,..), medtem ko so člani skupine še kakšnih 5 minut plesali v ritmu glasbe iz risanih serij. Vsem želim, da so našli svoje stvari, prepričan pa sem, da so prav vsi našli svoj mir in totalen odklop misli na ta prelep večer.