Nočna mora benda Haiku Garden na turneji v Španiji

Skupina Haiku Garden
Skupina Haiku Garden

Le dober mesec po izidu doma in v tujini izjemno toplo sprejetega dolgometražnega prvenca ‘Where If Not Now’ se je zasedba Haiku Gardens redi evropske turneje znašla v hudih težavah. Bend se je po uspešno odigranih nastopih v Španiji pripravljal na dan premora, ko so jim zlikovci v trenutku nepripravljenosti vlomili v kombi, odtujili večino težko pridobljene glasbene opreme in jih oškodovali za približno 9000 evrov.

Najhujša nočna mora

Kljub težkemu udarcu se bend ni predal in zagnal GoFundMe kampanjo, v okviru katere lahko donirate poljuben znesek in tako podprete vaše najljubše shoegazerje in jim pomagate pri postavljanju na noge.

Najhujša nočna mora, ki se lahko bendu zgodi na turneji, je po lansiranju kampanje sprožila izjemen odziv med domačimi glasbeniki, podporniki scene in ostalimi glasbenimi navdušenci. Vsem, ki so z donacijami in deljenjem informacij že pomagali, se Haiku Garden iskreno zahvaljuje – z vašo finančno in moralno podporo se iz te sila neprijetne situacije vendarle lahko izcimi nekaj pozitivnega in vzpodbudnega za celotno domačo glasbeno sceno, bend pa obenem apelira na nadaljnje širjenje informacij o neljubem dogodku preko socialnih omrežij in drugih spletnih kanalov.

Svojo podporo enemu najbolj vročih domačih podtalnih zasedb ta hip lahko izkažete tudi z obiskom benefit koncerta, ki ga organizirata “domači” klub Gala Hala in hišna založba Kapa Records, pri kateri je bend konec oktobra izdal enega boljših domačih albumov leta 2018. Na dobrodelnem koncertu, ki se bo na omenjenem prizorišču zgodil v četrtek, 13.12.2018, bosta poleg Haiku Garden nastopili še zasedbi The Canyon Observer in Svemirko, plesno razpoložene pa bodo po koncertih s svojimi elektronskimi seti razgibavali NitzNullaShekuza in R36. Vsi, ki vas takrat ne bo v Ljubljani, lahko bendu pomagate tudi z nakupom mercha, CD-jev ali naročilom vinila, ki bo na Kapinem Bandcampu predvidoma dostopen že v začetku prihodnjega leta.