No Force Can predstavljajo skladbo ‘Oblak’

Skupina No Force Can (FOTO: Saša Huzjak)
Skupina No Force Can (FOTO: Saša Huzjak)

Glasbena ekipa No Force Can, ki je svoje korenine pognala v mariborskem punk rock podtalju, krošnjo pa razprostira vse od alter rocka, punk rocka in indie glasbe, predstavlja novo skladbo ‘Oblak‘.

O skladbi ‘Oblak’

Oblak‘ je skoraj akustičen indie rock komad in se od drugih skladb zasedbe razlikuje najprej po jeziku, saj je ‘Oblak’ prva skladba, ki jo No Force Can predstavljajo v slovenščini. V originalu so sicer skladbo spisali pod naslovom ‘Cloud‘, a so se naposled odločili zanjo spisati slovensko besedilo. Skladba govori o nesojeni ljubezni, ki pa je za sabo pustila pomirjenost s tem, kar je, nekaj modrosti in najpomembneje – korak ven iz lastne miselne ječe. S skladbo se No Force Can dotikajo tudi vprašanja svobode – je le-ta samo ideja, je stvar odločitve ali je morda nekaj nedosegljivega?

Za ‘Oblak‘ so Mariborčani posneli tudi videospot z ekipo GREENWICHFILM, ki si je za cilj zadala prikazati svetle in temne trenutke, ki jih doživlja par v svojem vsakdanjiku (režija in post produkcija: David Burk; kamera: Gregor Dobrijević; asistent: Nina Šraj; maska: Bheshana Gopali).

Poleg ‘Oblak‘-a so No Force Can pred kratkim posneli še 8 skladb, ki jih bodo predstavili v prihodnje. Surov, udaren in mestoma tudi nežen zvok pa jim je pomagal najti producent Matic Mlakar iz The Kraken Productions.