Nita Strauss o gostih na novem albumu Dead Inside

Nita Strauss o gostih na novem albumu Dead Inside
Nita Strauss - foto: Terry Wyatt, Getty Images

Debitantski solo album “Controlled Chaos” kitaristke Nite Strauss, je bil instrumentalni album, a tokrat ob njenem prihajajočem novem albumu nastopajo nekateri njeni “najljubši vokalisti vseh časov”.

Straussova je izdala prvi singel z albuma “Dead Inside“, na katerem nastopa frontman skupine Disturbed, David Draiman. A očitno on ni edini pevec na seznamu, ki bo gostoval na novem albumu. V nedavnem intervjuju je povedala, da bodo vsi gosti kmalu razkriti.

“Seznam želja je precej obsežen, ker je toliko nadarjenih glasbenikov, s katerimi bi rada sodelovala. Na koncu je izbor postal kot neka igra usklajevanja,” je Straussova razložila proces pridobivanja gostov za svojo prihajajočo ploščo.

“Vsekakor je bil to pravi proces, vendar sem tako navdušena, da imam v gosteh nekaj svojih najljubših vokalistov vseh časov – kdo so, bo razkrito zelo, zelo kmalu – pa tudi nekaj najbolj kul instrumentalnih stvari, kar sem jih kdajkoli imela.”

Kar zadeva ustvarjanje skladb za album, je kitaristka pojasnila, da včasih napiše pesem z določeno vizijo, nato doda svoje besedilo in jo preuredi, drugič pa se poskuša približati in napisati nekaj, kar bi bilo najbolj primerno za določenega vokalista.

“Ponavadi, ko pišem glasbo sama, je vse v zgodbi. Vse je v ideji in čustvih za skladbami. Ko pa pišeš za pevca, veš, da bo ta pevec napisal svoja besedila, potem gre bolj za ustvarjanje podlage – ustvarjanje nečesa udobnega, poslušanje glasu tega pevca, poslušanje njegova tona in si rečem: ‘Kaj lahko dam tej osebi, da ji bo omogočilo, da s skladbo ustvari najboljše kar lahko?”

Nita Strauss se trenutno nahaja na severnoameriški turneji, ki jo bo zaključila 18. decembra v Indiani.