Nista pobegnila iz doma starejših občanov, ampak iz psihiatrične bolnišnice

Wacken Open Air privablja različne generacije. (FOTO: Metalhead Zone)
Wacken Open Air privablja različne generacije. (FOTO: Metalhead Zone)

Po poročanju Associated Press je zgodba o tem, da sta 3. avgusta dva starejša moška pobegnila iz doma upokojencev in se odpravila na sloviti evropski festival Wacken Open Air malce drugačna, kot pa so prvotno poročali vsi mediji.

Nista pobegnila iz doma starejših občanov

Tiskovni predstavnik policije Peter Berndt je namreč 7. avgusta razjasnil, da sta moška bila stara 58 in 59 let, zapustila pa sta bolnišnico za ljudi z duševnimi težavami (psihiatrična bolnišnica) in se odpravila v mesto na sloviti festival Wacken Open Air.

Moška so našli ‘dezorientirana in zaskrbljena’ na glavni ulici, ko so udeleženci festivala čakali na avtobus za domov, vse to pa je bilo okoli tretje ure zjutraj.

Nato sta se odpravila na postajo za prvo pomoč, kjer so ju s taksijem nato nemudoma odpeljali v 20 kilometrov oddaljeno bolnišnico.

Letos je bil festival Wacken Open Air razprodan, pod odrom pa je bilo več kot 75 tisoč glava množica. Kot glavni nastopajoči so letos nastopili Judas Priest, Danzig, Hatebreed, In Flames, Running Wild in Arch Enemy.

Organizator pa je za prihodnje leto napovedal že nastope naslednjih skupin: Sabaton, Airbourne, Meshuggah, Krokus, Within Temptation, Avatar, Powerwolf in Rose Tatto. Festival bo prihodnje leto potekal od 1. do 3. avgusta, številne nastopajoče pa bodo še razkrili.