Ninette s singlom ‘Pusti me’ in s prepoznavnim Guštijevim pečatom

Ninette obožuje konje. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Ninette obožuje konje. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Novi singel šentjernejske pevke Ninette, katerega avtor je Miha Guštin – Gušti, govori o prebujanju, pa ne le narave kot take.

O dušnem tavanju, ki si ga moramo dovoliti in se mu prepustiti, da najdemo tisto ključno esenco, ki se skriva v človeški večplastnosti. ‘Nit pesmi je želja mlade ženske, ki hoče od življenja maksimalno največ in jo vleče v svet,’ še doda Miha Guštin Gušti.

Nina in Gušti, Nina in konji

Nina in Gušti sta svojo glasbeno popotovanje začela na odrih, saj Nina na koncertih z bendom prepeva njegove avtorske skladbe. Navdušenje nad njenim glasom, pa tudi stasom (njen prihod na oder Gušti vedno napove z ‘dolge noge iz Šentjerneja’), je rodilo tudi idejo o avtorskem projektu, ki se je pri Nini, zdaj umetniško Ninette, začel s skladbo ‘Plešem sama‘ in nadaljeval z Guštijevo skladbo ‘Sladki greh‘. V njegovem prepoznavnem stilu pa danes predstavljamo njen tretji singel ‘Pusti me‘, ki odseva tako njegove, predvsem pa Ninine odtenke osebnosti.

V videospotu lahko tako vidimo tudi njej ljube konje, saj se doma v Šentjerneju ukvarjajo z rejo plemenskih konj. Kontrastno se povezava človek – konj v videospotu nekje proti večeru ujame z urbano razposajenim mood-om. Bose noge in superge zamenjajo salonarji z visoko peto, Nina pa zažari v roza zeleni kreaciji priznane modne oblikovalke Anje Medle.

Z Nino sem predvsem sodeloval na živih nastopih, kjer je v moji glasbeni ekipi prepevala ženske vokale iz obdobja, ko sem pisal komade za Polono Kasal in Emo Gagro. – MIHA GUŠTIN GUŠTI