Nightwish izdali napovednik za album ‘Decades’

Skupina Nightwish
Skupina Nightwish

Finska symphonic metal zasedba Nightwish bo 9. marca pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast izdala album ‘Decades‘, na katerem bodo vse uspešnice od leta 1996 do 2015. Te dni pa so izdali še štiriminutni napovednik za prihajajoči plošček.

 

Niso izbrali najboljših skladb

Datumi evropske turneje 'Decades'.
Datumi evropske turneje ‘Decades’.

V kratkem napovedniku je tudi intervju z ustanoviteljem in klaviaturistom Tuomasom Holopainenom, v katerem pojasni, zakaj je izbral prav teh 22 skladb, ki bodo na prihajajočem dvojnem albumu.

Tuomas Holopainen je med drugim pojasnil: ‘Osebno mislim, da to niso najboljše skladbe. Pravilen izraz bi bil, najbolj bistvene skladbe. Želel sem vključiti najpomembnejše pesmi skupine Nightwish. ‘The Greatest Show On Earth’ enostavno mora poskrbeti za uvod v to kompilacijo. Skladbe, kot so ‘Ghost Love Score’ in ‘Dead Boy’s Poem’ morajo biti prisotne, vsekakor. Nato pa sledijo tiste bolj temačne ‘My Walden’ in ‘End Of All Hope’, samo zato, da je popolnoma uravnotežen seznam skladb.’

Dodal je še: ‘Če bi oseba, ki nikoli prej, ni slišala za Nightwish, želela videti, kaj je skupina ustvarjala v zadnjih dveh dekadah, bodo s tem dobili popolno sliko. To je bila moja filozofija pri zbiranju teh skladb.’

Naslednji mesec pa se skupina Nightwish odpravlja na turnejo po severni Ameriki, nato pa se bodo vrnili na staro celino.