Nieti razdivjali Loški pub

Niet, 5.11.2022, Loški Pub, Škofja Loka (Foto: Tjaša Jankovič)

Skupina NIET se je po šestih letih vrnila v Loški pub in bilo je spektakularno!

Po tem, ko bi se moral koncert zgodi že pred nekaj tedni, pa so ga prestavili zaradi poškodbe enega izmed članov, so zdaj nazaj! Zdravi in pripravljeni so prišli na dober žur! Po šestih letih so legendarni pankerji zopet razgreli vrt Loškega puba. Popeljali so nas skozi celotno diskografijo 80ih, 90ih in tudi skozi novejši del njihovega opusa. Za ogrevanje pa sta poskrbeli skupini SICKBREED in BLACK IVY.

Na hladen večer se je množica Ločanov, pa tudi obiskovalcev iz drugih bližnjih krajev, z nazmeški na obrazih zbrala, da bi ponovno žurala z eno najbolj odmevnih punk rock zasedb pri nas. Škofja Loka obožuje žanre rocka, punka in metala, zato dober obisk koncerta nikoli ni bil pod vprašajem. Sploh, če govorimo o še vedno aktualnih in strupeno dobrih v živo – Nietih!

Sprva nas je bilo sicer malo manj. Ampak se nismo dali motiti, saj sta svoje glasbene veščine kazali zasedbi Black Ivy in SickBreed. Izjemno zanimiva benda, ki bi zlahka priredila samostojen koncert, tako da je bilo še toliko lepše, pa tudi neobičajno, roko na srce, da smo pred glavno jedjo dobili kar dve sladici! To se res ne zgodi velikokrat na koncertih tega kova, kjer se pričakuje nekaj sto ljudi. Ko pa je odbila ura približno 22.30, so se za nastop pripravili Nieti (izkoristili so kolikor prostora so lahko dobili, da so se med občinstvom prerinili na oder) in publika je – kot da bi se zmenili istočasno – stopila globoko proti glasbenem oltarju. Kar naenkrat vrt Loškega puba ni imel prostora za dihati! Vse se je nabilo naprej, kjer je vladala največja vročina. Tam zadaj, na odprtem, pa je hladilo do kosti. A prav je tistim, ki so ostali zadaj, saj vsak bedak ve, da Niete nima smisla opazovati od daleč!

Bili smo le mi in oni in noč in večnost.

Vabljeni k ogledu foto galerije:

Foto: Tjaša Jankovič