NEW FEARS; nova izdaja skupine In the Attic

New Fears EP, In the Attic (Foto: Management skupine)

Ljubljanski trio In the Attic pelje glasbeni korak tam nekje med Yeah Yeah Yeahs in Skunk Anansie, vokal pevke Tatiane Smirnove pa pusti unikatni pečat.

Iz povprečja so izstopili ne samo po plati: mednarodne pestrosti:, ker je pevka in klaviaturistka iz Rusije, bobnar Christopher Charlesworth iz Avstralije ter kitarist Edvard Hadalin Ljubljančan, ki študira v Berlinu, pač pa že leta 2018, ko so nase opozorili z zmago na Špil ligi.

Kratkometražni album New Fears je nadgradnja njihovega prvega zvočnega izdelka z naslovom JIMMY’S (2018) in se ponaša s petimi skladbami.

In the Attic (Foto: Management skupine)

Za produkcijo je bil odgovoren Tomaž O. Rous (Siddharta), tonski tehnik pa je bil Robi Bulešić, zaščitno ime kočevskega studia BearTracks, kjer je album tudi nastal. Skupaj so ustvarili originalen in precej glasbeno temačen glasbeni nabor, kjer glasbeno raziskujejo subžanerske poti: iz obdobja post-punka in rock preporoda na začetku tega tisočletja. “Mladost v tranziciji v odraslost je razlog za nove strahove. Inspiracijo smo črpali v izkušnjah, kot so zapuščanje doma, resnejši intimni odnosi, pričakovanja, moč izražanja lastnega glasu in želje po spremembah,” teme na albumu komentirajo člani skupine.

Seznam pesmi na albumu:
1. City Where We Gonna Go
2. Cosmonaut
3. Good News
4. Stalker
5. The Beast

Več o skupini

In the Attic je indie alt rock trio iz Ljubljane, čeprav je zasedba mednarodna s pevko in klaviaturistko Tatiano Smornovo iz Rusije, bobnarjem Chrisopherjem Charlsworthom iz Avstralije ter domačinom Edvardom Hadalinom. Skupaj predstavljajo originalno glasbo z impaktnim emocijskim pesništvom ter konceptnimi besedili. Skupina je v sodelovanju s producentom Tomažem O’Rousem (Siddharta) leta 2018 izdala 10 pesemski prvenec JIMMY’s in isto leto zmagala na tekmovanju Špil Liga.