Neno Belan predstavlja novo pesem ‘Zvijezde’

Neno Belan (FOTO: Goran Berović)
Neno Belan (FOTO: Goran Berović)

Neno Belan in Josip Radić sta na letošnjem Splitskem festivalu predstavila novo ljubezensko balado ‘Zvijezde‘.

O skladbi ‘Zvijezde’

Zvijezde‘ predstavljajo drugo sodelovanje glasbenih kolegov Josipa Radića in Nena Belana. Neno je tokrat prvič v hrvaškem jeziku zapel ‘Summer’s gone‘, izvirnik v izvedbi odlične skupine Kensington Lima, in nam predstavil tudi pesem ‘Lito umire‘. S pesmijo ‘Zvijezde‘ se vrača k baladam, stilu, v katerem je v svoji dolgi in bogati karieri napisal in izvedel številne zimzelene pesmi. Nova skladba bo tudi na novem Belanovem albumu ”Balade 2 – Lito umire”, nadaljevanju legendarnega kompilacijskega albuma z Đavoli iz leta 1989 – ”Balade – Kad se nađem u predjelu noći’‘.

Ljubezenska balada diši morda po mojih starih pesmih izpred 10, 20 in več let in govori o ljubezenski razdvojitvi na čustven, a vseeno romantičen način. Saksofon je odlično odigral Jakša Kriletić Jordes, ki je v lanskem letu postal tudi novi pevec legendarne skupine Daleka obala. Veselim se nastopa v Splitu in vseh prihajajočih koncertov pod zvezdnatim poletnim nebom! – NENO BELAN

Radić je s svojo glasbeno idejo navdihnil Belana, ki jo je izdelal, napisal besedilo, nato pa sta jo s skupnimi močmi preuredila in dodelala ter ustvarila ‘Zvijezde’. Pesem bomo lahko v živo prvič slišali in videli odru 61. Splitskega festivala, kjer je lani Neno Belan skupaj z Zoranom Kačićem Čatipovićem prejel ‘Zlatega galeba’ za duet ‘Čarobna stvar’ (Neno Belan – Alka Vuica).