Neno Belan legendarno ‘Ivono’ prekrstil v ‘Corono’

Nikolina in Neno Belan (FOTO: YouTube)
Nikolina in Neno Belan (FOTO: YouTube)

Neno Belan je nedvomno eden od najbolj produktivnih hrvaških kantavtorjev – tudi v času korone – nedavno je s hčerko Nikolino Belan, tudi priznano pevko, posnel novi stari singel ‘Corona’, ki je refleksija trenutne situacije.

 

Legendarno ‘Ivono’ je predelal v ‘Corono’

Med karanteno je Neno Belan brskal po arhivih in naletel na staro uspešnico – ‘Ivono‘. Sladba, ki je bila velik hit konec devetdesetih se nahaja na albumu ‘Space Twist‘.

Zelo spontano je nastala prepesnitev ‘Ivone’ v ‘Corono’ in tako je hit iz leta 1998 dobil novo besedilo, ki se nananša na trenutno pandemsko situacijo, seveda pa ima besedilo vse šarmantne prvine Belanovega izraza.

Kakšno je sporočilo pesmi? Pesem želi ohrabriti ljudi, da ostanejo doma ter s tem zmanjšajo možnost okužbe z virusom, skladba pa tudi poskuša na duhovit način prepričati ljudi, da verjamejo v boljši jutri ter da se z optimizmom otresejo strahu in panike.

‘Imam pozitiven odnos do celotne situacije, verjamem, da bo vse skupaj hitro mimo – le navodil se res moramo držati. Mislim, da bi prav vsi morali biti optimistični, z vero v jutrišnji dan,’ – NENO BELAN

Videospot je bil prav tako kot pesem, posnet v Belanovem stanovanju na Reki. Posnet je z mobitelom, glavno vlogo pa je odigrala hčerka Nikolina, ki je skupaj z očetom režirala spot. Montiral ga je priznani hrvaški ustvarjalec Tomislav Brđanović.