Neil Young toži Donalda Trumpa

Legendarni glasbenik Neil Young išče povračilo za škodo, ki mu jo je povzročil Donald Trump, ko je za promocijo uporabil njegovo avtorsko glasbo. 

Young je že dlje časa grozil, da bo tožil Trumpa, saj je ta njegovo glasbo uporabil brez dovoljenja. V torek je glasbeni veteran podpisal tožbo, ki bo vložena na sodišču v New Yorku. Ta pravi, da Trump nima licence niti dovoljenja za uporabo glasbe Neila Younga na kakršnem koli javnem dogodku.

Pisarna Trumpa je ignorirala vsa opozorila in javno izraženo neodobravanje Younga, ki sedaj išče maksimalen odškodninski znesek, ki se ga lahko zahteva v tožbah za avtorske pravice.

To pa ni prvič, da je Trump uporabil njegovo glasbo – leta 2015 sta se že “spopadla” za skladbo ‘Rockin in the Free World’, ki jo je sedanji predsednik uporoabil v takratni svoji kampanji.

Prej v letu je Trump od gospoda Younga prejel jasno sporočilo: “Every time ‘Keep on Rockin’ in the Free World’ or one of my songs is played at your rallies, I hope you hear my voice. Remember it is the voice of a tax-paying US citizen who does not support you. Me.”