Napovedujemo: Koncert REPETITOR in Proto Tip v Kino Šiška

Artwork: Radnja Foto: Vesna Jovanović

Dobro leto po izidu srditega četrtega albuma pri domači založbi Moonlee Records bo oder šišenske Katedrale z novim materialom premierno prerešetala beograjska glasbena velesila Repetitor! Težko verjamemo, da sta od odmevne tridnevne ljubljanske turneje enega najbolj čislanih in zaželenih kitarskih bendov na Balkanu minili že več kot dve leti in pol, kot tudi, da je od njihove zadnje razpaljotke v Kinu Šiška že pol desetletja.

Repetitor so medtem odrasli in dozoreli, prišla je epidemija in nove življenjske situacije, a njihov strastni, gromoglasni garažni izraz je pri tem ostal neomajen, enako silovit in neizprosen kot na njihovem ljubljanskem debiju davnega leta 2009.

Njihov četrti album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ (Moonlee Records, 2020), ki je bil ob izidu lanskega novembra deležen presežnih recenzij tako na domačem parketu kot med tujimi poznavalci, je utrdil njihovo pozicijo ene najbolj konsistentnih, navdahnjenih in neuklonljivih formacij modernega post-jugo rocka zadnjih 30 let. “God, they’re good,” se je za britanski The Quietus pridušal Richard Foster. “Preprostost, obrana do kosti, preprosto dela,” pa je za Mladino ugotavljal Borka.

Repetitor ostajajo sinonim za umazan balkanski seksapil, nekontrolirano odrsko besnenje in telo parajoče zvočne šuse, ki delujejo kot poživljajoča brca v rit. So popkulturno tkivo naše postjugoslovanske realnosti, ki povezuje generacije jugorocka in aktualne balkanske kitarske kreativnosti, ter predvsem zvočna velesila, ki premika množice od Kitajske in Rusije do Zahodne Evrope. Hkrati so v zadnji dekadi s svojim vzorom spodbudili razvoj nove srbske kitarske scene in četico mlajših posnemovalcev.

Za predhodno razgretost ozračja bodo tako poskrbeli predstavniki novega vala beograjskih kitarskih bendov Proto Tip. Zasedba, ki se bo slovenski publiki prvič predstavila na željo samih Repetitor, zažiga s svojo zasvojljivo zvočno tvarino, ki jo sestavljajo prvine hrupnega rocka, post-punkovska srboritost in shoegazovska zasanjana melanholičnost, vse skupaj pa preveva pregovorni beograjski šarm in pišmeuhovstvo. Zasedba je poleti predstavila video za singel ‘Kako ovde’, s katerim je napovedal izid debitantskega albuma.

Vabljeni na prvo pravo (skoraj) post-koronsko rock liturgijo, kjer boste prejeli zakramente katarzičnega kolektivnega petja, skakanja, švica in distorziranega zvočnega zidu.


Moonlee Records predstavlja promocijski koncert:

REPETITOR (Srbija)
Predskupina: PROTO TIP (Srbija)

Ljubljana, Kino Šiška
Četrtek, 7.4.2022 ob 20:30

Vstopnice:
https://bit.ly/3BG3w8u
– 15 EUR – predprodaja (na mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si)
– 18 EUR – na dan koncerta

Dodatna informacija o že kupljenih vstopnicah:
Že kupljene vstopnice za predhodno napovedana datuma (4.12.2021 in 26.2.2022) veljajo tudi za nov termin koncerta in jih ni potrebno menjati.

– – – – – – – – – –