Napovedujemo: Koncert Balladera jutri v Jazz Clubu na ljubljanskem gradu

Dominik Bagola - Balladero (Foto Mimi Antolovic)
Dominik Bagola - Balladero (Foto Mimi Antolovic)

Jazz Club Ljubljanski grad že peto sezono zapored domuje v Skalni dvorani, kjer v prijetnem klubskem vzdušju nastopajo priznani glasbeniki. Zaradi trenutno veljavnih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19 pa so decembrske koncertne večere preselili v Hribarjevo dvorano, v kateri bo mogoče zagotoviti ustrezno medsebojno razdaljo.

Verjamemo, da vas bo decembrski glasbeni spored navdušil in jih boste obiskali na praznično okrašenem Ljubljanskem gradu – v objemu mogočnih zidov Hribarjeve dvorane.
Priznani klavirski kantavtor po dveh uspešnih albumih, Club Deuce in Perfect You, napoveduje tretji studijski album. Medtem ko morda komu še vedno v ušesih odmeva najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202 – Zlati časi, je Balladero izdal številne nove – Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, Ponesi me (2020), Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem ter nazadnje letos marca izdana Najina, pri kateri je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uweja Bosserta (Reamonn).

Balladero tudi sicer v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času kot številni drugi glasbeniki vztraja in ostaja aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festivalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom – SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje dosedanje glasbene poti. Po pestrem koncertnem poletju se je letos širšemu občinstvu predstavil tudi v finalu Slovenske popevke s skladbo Marelice. Balladera sicer ob polnokrvni odrski izvedbi krasijo skladbe, ki imajo unikaten karakter, od zasanjanih balad, udarnih rokerskih rifov pa vse do prefinjenih “poskočnic”.

Vstopnice

Zasedba
Dominik Bagola Balladero, klavir in vokal
Boštjan Gradišek, bobni
Jernej Kržič, bas kitara
Martin Lunder, električna kitara
Amadej Herzog, harmonika

Koncert se začne ob 20. uri; vstop v dvorano je mogoč od 19.30 dalje. Za obisk koncerta priporočamo dostop s tirno vzpenjačo, ki tega dne obratuje do 22. ure.
Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in svojo identiteto izkazati z osebnim dokumentom. Uporaba zaščitnih mask je obvezna.

Izvedbo koncertov bomo prilagodili veljavnim ukrepom, povezanim z epidemijo virusa covid-19.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Facebook dogodek.