Napaka, ki je rodila frizuro Billyja Idola

Billy Idol (Foto https://happymag.tv)

Billy Idol je spregovoril o svojem zaščitnem znaku, prepoznavnih ostro rumenih laseh s špicami, ki pa so nastali po pomoti.

V novem interjuju za Rolling Stone je znani pevec rekel, da je želel svojim naravno temnim lasem dodati modre pramene, ampak je njegova prijateljca, ki mu je pomagala, naredila napako. “Da imaš lahko modre pramene, moraš naprej posvetliti lase, nato pa si jih pobarvaš nazaj. Prijateljica je segla v vrečko in rekla, da nima poudarkov modre, tako da ne moreva narediti tega, kar sva želela. Bova pa opravila naslednji teden. Pogledal sem v ogledalo in si rekel, da ta barva sploh ni tako slaba. Nasmejal sem se. Bila je skorajda oranžna, ampak dobra, še posebno za punk.”

Člani zasedbe niso bili tako navdušeni. “Ko sem vstopil v sobo, me je Gene (October, op.a.) takoj vprašal, če mislim obdržati to barvo. Povedal sem jim celotno zgodbo, ampak se je tako upiral, da sem dobil občutek, kot da bi ga skrbelo, da ga bom zasenčil na odru. Pomiril sem ga, češ da se bom pobarval nazaj, ampak se nikoli nisem. Frizura je postala moj prepoznavni znak.”