Na kvizu Mastermind tekmovalec odgovarjal na temo Metallica

Mastermind-James Hetfield
Mohan Mudigonda in James Hetfield - kviz Mastermind - foto: BBC / Raymond Ahner

V britanskem kvizu Mastermind je bil tekmovalec Mohan Mudigonda izzvan z vprašanji, povezanih na tematiko Metallice.

Mohan Mudigonda, administrator v zdravstveni ordinaciji, je v polfinalni epizodi oddaje Mastermind izbiral med štirimi kategorijami – igralec Christopher Eccleston, življenje in dela Beatrix Potter, grško-perzijska vojna in Metallica. Mudigonda je izbral temo Metallica. Odgovarjal je na 10 vprašanj o legendarnem thrash bendu, pravilno pa je odgovoril na osem vprašanj.

Vprašanja, s katerimi se je soočal Mudigonda, so segala od nekdanje skupine Kirka Hammetta, kariere očeta Larsa Ulricha kot profesionalnega športnika in celo nekaterih bolj zahtevnih vprašanj, kot je ime umetnika, ki je naslikal naslovnico albuma Load.

Vprašanja o Metallici s kviza Mastermind

1. Metallica se je odpravila v New York, da bi posnela svoj prvi studijski album, ki je pri založbi Megaforce izšel leta 1983. Kakšen je naslov albuma?

2. Pred glasbeno kariero je bobnar Metallice Lars Ulrich poskušal postati profesionalni športnik in odšel na posebno akademijo na Floridi. Njegov oče je bil profesionalec v istem športu. V katerem športu?

3. Kateri izvršni direktor je leta 1983 Metallico podpisal pod svojo založbo Music For Nations – neodvisno britansko založbo, specializirano za rock in heavy metal glasbo? Skupina je v Britaniji pri tej založbi izdala svoje prve tri albume.

4. Ko je Metallica iz skupine odslovila njihovega glavnega kitarista Davea Mustaina, so ga zamenjali s Kirkom Hammettom, ki je prej igral v drugi thrash metal skupini. Kako se imenuje skupina?

5. Album Metallice iz leta 1988 … In Justice For All je bil zadnji, na katerem je tudi skladba, kjer je avtor besedila basist Cliff Burton. Skladba je bila sestavljena iz različnimi posnetki, ki jih je Burton posnel pred smrtjo leta 1986. Kakšen je njen naslov?

6. Pri The Black Album, ki je izšel leta 1991, je Metallica prvič sodelovala s kanadskim producentom, ki je bil prej znan po svojem delu s skupinami, kot sta Mötley Crüe in The Cult. Nato je produciral druge albume Metallice, kot sta Load and Reload. Kako mu je ime?

7. Na naslovnici albuma Load iz leta 1996 je sporen del abstraktne umetnosti, ki je bil deloma narejen iz goveje krvi. Kateri umetnik je ustvaril izvirno delo?

8. Leta 2010 je Metallica gostovala z Anthraxom, Megadethom in Slayerjem, kasneje pa je na enem od koncertov v Sofiji v Bolgariji izšel DVD. Ime turneje je bil izraz, ki so ga pogosto uporabljali za skupine; katero ime?

9. Leta 2013 je skupina začela s tradicijo vsakoletne Noči z Metallico, kjer skupina sodeluje z baseball ekipo. Skupina običajno pred tekmo igra državno himno in vrže prvo žogo, preden se začne baseball igra. Katera je ta baseball ekipa?

10. Leta 1988 je Metallica posnela svoj prvi videospot za pesem z njihovega albuma … In Justice For All. V dokončanem videu so bili uporabljeni posnetki iz filma Johnny Got His Gun. Katera pesem je to?

Na koliko vprašanj znate pravilno odgovoriti vi? Na koncu prispevka so objavljeni pravilni odgovori.

Odgovori na vprašanja iz kviza

1. Kill ’Em All
2. Tenis
3. Martin Hooker
4. Exodus
5. To Live Is To Die
6. Bob Rock
7. Andres Serrano
8. The Big Four
9. San Francisco Giants
10. One