Na dogodku ROCK THE OPERA bo nastopil tudi novi hrvaški pevec zasedbe Whitesnake!

Dino Jelusić (Foto: https://wiwibloggs.com)

Po številnih odmevnih nastopih po vsej Evropi in razprodanih koncertih v najprestižnejših koncertnih dvoranah, bo glasbeni spektakel ROCK THE OPERA obiskal tudi Ljubljano!

Slišali bomo lahko številne uspešnice rock velikanov

Odkar je nemški dirigent in izvedenec za simfonični rock, Friedemanne Riehle, s svojim spektakularnim programom debitiral v Dunajski državni operi, je z energijo in orkestracijami, ki jih prinaša projekt Rock the Opera, osvojil že preko 100 priljubljenih koncertnih prizorišč. Šov prinaša enkratno izkušnjo, unikatno izvedbo svetovnih uspešnic in spoj dveh glasbenih svetov: surove energije rocka in prefinjene klasične izvedbe Zagrebških filharmonikov.

Koncert Rock the Opera vas bo popeljal v zlato dobo rocka, z energijo originalnih aranžmajev v izvedbi z bendom okrepljenega simfoničnega orkestra ter izpiljenimi glasovi Dina Jelusića, ki je tudi klaviaturist in pevec legendarne skupine Whitesnake, priljubljene češke pevke Markete Pouličkove – Maky in finalistke šova The Voice UK, Leanne Jarvis.


Hrvaški vokalist Dino Jelusić, novi pevec zasedbe Whitesnake, je ekskluzivno za naš portal spregovoril nekaj besed o prihajajočem dogodku, naštel pa je tudi svoje glasbene vplive. Tukaj je osem albumov, ki jih priporoča za poslušanje.

Whitesnake – Slip Of The Tongue (1989)
Toto – The Seventh One (1988)
King’s X – Dogman (1994)
Alice In Chains – Dirt (1992)
Pantera – The Great Southern Trendkill (1996)
Electric Mary – Down to the Bone (2010)
Porcupine Tree – In Absentia (2002)
Dream Theater – Train of Thought (2003)

O Rock the Operi – nastopa prvič, je pa nasledil zvezdo

“To je res super šov. V njem sem nasledil pevca Joeja Lynna Turnerja iz superskupine Rainbow (ki jo je leta 1975 ustanovil Ritchie Blackmore; op. a.) in pred tem Deep Purple. Ravno pred kratkim sva se pogovarjala po telefonu in mi je povedal, da je moj oboževalec. To sem moral omeniti, ker nastopava v istem šovu. Pel bom nekatere pesmi, ki sta jih z Rainbow pela Joe in Dio, pa pesmi Deep Purple, Queen, Led Zeppelin, AC/DC … Pri tem pa me bodo spremljali Zagrebški filharmoniki in dve pevki (ena od njiju, Leanne Jarvis, je nastopila tudi v finalu šova The Voice UK, kjer jo je mentoriral Will.I.Am iz Black Eyed Peas; op. a.) Super bo!”

Rock the Opera je zgrajena na hitih skupin QueenDeep PurplePink FloydLed ZeppelinAC/DCRainbowU2 in drugih velikanov rocka. Najnovejša tehnologija zvoka, dih jemajoči aranžmaji in vrhunski glasbeniki iz klasičnega in rock sveta vas bodo ponesli na glasbeno popotovanje, kot ga še niste doživeli. Ob popolnem spoštovanju izvirnikov pa boste lahko uživali v veličastnih izvedbah, ki jih lahko pripravi le filharmonični orkester.

Maestro Friedemanne Riehle skrbi za osvežitve projekta s sodelovanjem z več vrhunskimi orkestri (Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Atenski državni orkester, Praška filharmonija, Slovenska filharmonija, Filharmonija Sankt Peterburg, Carigrajska državna simfonija idr.), v Cankarjevem domu pa bo 23. oktobra vodil Zagrebške filharmonike.