Na 60. Jazz festival Ljubljana prihajajo Snarky Puppy

Zasedba Snarky Puppy
Zasedba Snarky Puppy

V Ljubljano prihaja ena najbolj atraktivnih glasbenih zasedb tega stoletja, ki briše meje glasbenih žanrov in oblikuje svojega. Velika koncertna zanimivost najprestižnejših festivalov po vsem svetu bo v Ljubljani zaključila glasbeno praznovanje 60-letnice Jazz festivala Ljubljana. Uživali bomo v redkem in prefinjenem spoju izčiščene kompozicije, harmonije in improvizacije s prvinami fusiona.

Snarky Puppy so samosvoji

Skupina Snarky Puppy, z ljubkovalnim vzdevkom ‘The Fam’, je bila leta 2004 ustanovljena v teksaškem Dentonu. Sestavlja jo več kot trideset glasbenikov, zbranih okoli basista, skladatelja in vodje Michaela Leagua. Na koncertu se bo predstavilo 12 članov zasedbe; vsak nastop je edinstvena izkušnja tako zaradi različne zasedbe glasbenikov kot tudi drugačnega instrumentarija. Snarky Puppy so prejemniki nagrade grammy za dva albuma in za najboljši koncertni nastop.

Eden najbolj vsestranskih sestavov na planetu danes.‘ – Rolling Stone

‘Številni glasbeniki poskušajo jazz pripeljati v sodobnost. Snarky Puppy, newyorškemu kolektivu s teksaškimi koreninami, to uspeva z levo roko.‘ – SF Chronicle