Mr. Big že čez nekaj dni v Kinu Šiška

Mr. Big bodo 1. avgusta nastopili v Kinu Šiška.

Poletje bo še bolj vroče, kajti v Ljubljani se bodo 1. avgusta ustavili eni in edini Mr. Big! Mr. Big so velikani ameriškega rocka, ki se bodo tokrat predstavili tudi slovenski publiki.

Na kratko o skupini Mr. Big

Zasedba je nastala v Los Angelesu leta 1988, sestavljajo pa jo znamenita imena glasbene scene: vokalist Eric Martin, kitarist Paul Gilbert (ki ga mnoge svetovne kitarske revije uvrščajo v sam vrh kitaristov), basist Billy Sheehan (ki je sodeloval tudi z Davidom Leejem Rothom, The Winery Dogs, Talas, igral pa je tudi s Steveom Vaijem).

Skupina Mr. Big prihaja avgusta v Ljubljano! (FOTO: YouTube)
Skupina Mr. Big prihaja avgusta v Ljubljano! (FOTO: YouTube)

Bend je začel s ploščo ‘Mr. Big‘, ki ni naletela na močan odziv (z izjemo Japonske), a vse to se je spremenilo po turneji z Rush in izdaji albuma ‘Lean Into It‘. Na tem albumu, ki je izšel leta 1991 prek Atlantic Records, se namreč nahajata hita ‘To Be With You’ ter ‘Just Take My Heart’, ki sta vladala na raznih glasbenih lestvicah povsod po svetu. Mr. Big so vladali predvsem med azijskim poslušalstvom (res so bili ‘big’ med Japonci, k čemur je pripomoglo sodelovanje s Sego!), njihova popularnost pa ni nič kaj upadla niti po tem, ko je zasedbo zapustil Paul Gilbert in ga je nadomestil Ritchie Kotzen, s katerim so posneli dva albuma. A kot mnogim bendom pritiče, so tudi Mr. Big slej ko prej izčrpali vse ideje, se začeli povezovati z drugimi projekti in leta 2002 prenehali z delovanjem.

Na sceno so se vrnili leta 2009, obstajajo pa še danes. Izdali so kar nekaj plošč, nazadnje so svet razveselili z albumom ‘Defying Gravity‘, ki je izšel lani in ki ga bodo v Sloveniji predstavili avgusta, ko bodo obiskali Kino Šiška v Ljubljani.
Z njimi bo zasedba Fozzy, ki jo vodi metalski kitarist in tudi rokoborec Chris Jericho. Nastali so leta 1999 v Atlanti v zvezni državi Georgia, s svojim heavy metalom pa so oplemenitili sceno skozi albume ‘Happenstance’, ‘All That Remains’, ‘Chasing The Grail’ itd., trenutno pa predstavljajo lani izdani album ‘Judas’.

KDO: Mr. Big
KDAJ: sreda, 01. avgust 2018 ob 20. uri
KJE: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija
CENA VSTOPNIC: 29 evrov v predprodaji, 34 evrov na dan koncerta!
VSTOPNICE lahko kupite TUKAJ.