Moonlight Sky v soboto v Kranju

Moonlight Sky (Foto: FB profil)

V soboto, 26. marca 2022, bo v Kranju (TrainStation SubArt) nastopila zasedba Moonlight Sky.

Slovensko fusion skupino MOONLIGHT SKY sestavljajo štirje vrhunski glasbeniki, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, ki so tudi skladatelji in aranžerji. Na glasbeni sceni, kjer navdušujejo z žanrsko raznoliko glasbo, so že od leta 2000. Njihove korenine so v jazzu, rocku, svetovni glasbi in bluesu, navdihuje pa jih tudi glasba z balkanskega polotoka.

Jeseni 2016 so izdali četrti album THE FOUR. Glasbeni aranžmaji so sad skupnega dela vseh članov skupine, na albumu pa se nahaja osem instrumentalnih avtorskih skladb. V njih se prepletata jazzovska svoboda z živahno energičnostjo, ki ju povezuje ljubezen skupine do kompleksnejših ritmičnih in melodičnih elementov. Predstavljeni material je večinoma kompleksnega značaja, skladbe so napisane v jazz-rock slogu. Album je požel izvrstne kritike slovenske, pa tudi tuje kritiške javnosti.

Skupina je nastopila na vseh pomembnejših prizoriščih v Sloveniji (Cankarjev dom, SNG Drama, SNG Opera in balet Ljubljana, Narodni dom Maribor, Siti teater, Kino Šiška …), svoj program pa je tekom leta 2021 izvedla tudi z orkestrom Big band RTV Slovenija na nacionalni televiziji, na nacionalnem radiu in v živo v SiTi teatru v Ljubljani.

Morda je slika naslednjega: 4 osebe in besedilo, ki pravi »mconlight Sk art društvo sub art SUB KONCERT: MOONLIGHT SKY 26. 3. 2022«


Kitarist MIHA PETRIČ poleg skladanja za različne zasedbe, piše tudi glasbo za gledališče in film in je na tem področju prejel že več nagrad.

Bobnar ŽIGA KOŽAR je eden najbolj iskanih in vsestranskih bobnarjev v Sloveniji.

Basist JANEZ MODER je so-avtor glasbe skupine Moonlight Sky in deluje v več slovenskih glasbenih skupinah.

Pianist JAN SEVER, tokrat v vlogi klaviaturista, je v skupino vnesel večjo slogovno razsežnost in dodal nekaj klasične virtuoznosti.


Prispevek: 8 eur

Facebook dogodek