Moonlight Sky se odpravljajo v studio

Moonlight Sky (Foto: FB profil)

Znana slovenska skupina Moonlight Sky bo konec tedna posnela material za novo, skupno že peto studijsko ploščo. Na njej bo (predvidoma) osem žanrsko raznolikih skladb v prepoznavnem Moonlight Sky slogu.

Nekaj jih njihovi poslušalci že poznate, saj so jih igrali na letošnjih koncertih. Snemali bodo v The Cosmosonic Studios pri tonskem mojstru Mateju Gobcu, s katerim so sodelovali že pri prejšnji plošči. Prihajajoča naj bi izšla še letos, sledil pa ji bo cikel koncertov, na kateri jo bodo predstavili.

Več o zasedbi:

Slovensko fusion skupino MOONLIGHT SKY sestavljajo štirje vrhunski glasbeniki, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, ki so tudi skladatelji in aranžerji. Na glasbeni sceni, kjer navdušujejo z žanrsko raznoliko glasbo, so že od leta 2000. Njihove korenine so v jazzu, rocku, svetovni glasbi in bluesu, navdihuje pa jih tudi glasba z balkanskega polotoka.

Jeseni 2016 so izdali četrti album THE FOUR. Glasbeni aranžmaji so sad skupnega dela vseh članov skupine, na albumu pa se nahaja osem instrumentalnih avtorskih skladb. V njih se prepletata jazzovska svoboda z živahno energičnostjo, ki ju povezuje ljubezen skupine do kompleksnejših ritmičnih in melodičnih elementov. Predstavljeni material je večinoma kompleksnega značaja, skladbe so napisane v jazz-rock slogu. Album je požel izvrstne kritike slovenske, pa tudi tuje kritiške javnosti.

Skupina je nastopila na vseh pomembnejših prizoriščih v Sloveniji (Cankarjev dom, SNG Drama, SNG Opera in balet Ljubljana, Narodni dom Maribor, Siti teater, Kino Šiška …), svoj program pa je tekom leta 2021 izvedla tudi z orkestrom Big band RTV Slovenija na nacionalni televiziji, na nacionalnem radiu in v živo v SiTi teatru v Ljubljani.