Milky Chance ponovno v bližini, tokrat pri avstrijskih sosedih

Duo Milky Chance

V Gradec prihaja nemška glasbena senzacija Milky Chance, ki je spletu in svetu zavladala z uspešnico ‘Stolen Dance’! Skupina, ki s pop občutkom spaja elektronske beate in folk napeve, nas bo obiskala s svojim novim albumom, na katerem je svoj že tako nalezljiv zvok razvila in obogatila z živim instrumentarijem.

Glasbena kariera Milky Chance se bere kot novodobna pravljica. Clemens Rehbein in Phillipp Dausch sta se spoznala v šoli, skupaj igrala v jazz kvartetu, po njegovem razpadu pa nadaljevala s skupnim ustvarjanjem. Leta 2013 sta izdala prvi single kot Milky Chance, viralno uspešnico ‘Stolen Dance’, ki je do danes nabrala že več kot 330 milijonov ogledov samo na YouTubeu!

Kljub hipnemu uspehu pa je dvojec hitro dokazal, da ni le muha enodnevnica. Prvenec ‘Sadnecessary’ je z opojno kombinacijo ležernega elektronskega utripa, sproščenih kitar in prepoznavnega vokala osvojil tako kritike kot poslušalce – med drugim je bil na nagradah European Border Breakers Award, med katerih prejemniki so tudi AdeleDamien RiceMumford and Sons ter številni drugi, imenovan za najboljši album leta 2015, za fenici pa sta se razglasili tudi Jessica Alba in Miley Cyrus.

Kdaj? 14. avgust on 20.00

Kje? Schloßbergbühne Kasematten, 8010 Graz, Austri

Vstopnice? www.oeticket.com

Po razprodanih dvoranah in osvojenih lestvicah po celem svetu zasedba Milky Chance svojo uspešno pot zdaj nadaljuje z drugim albumom, marca 2017 izdanim ‘Blossom’, za katerega se je razširila v kvartet. Zasedba, ki se še vedno ponaša s pretanjenim smislom za podajanje prijetnega vzdušja prek skladb, je po mnenju kritikov še presegla pričakovanja in posnela izvrsten, dopadljiv album. Bogat organski zvok zasedbe bo v živo zazvenel v sredini avgusta – velja si označiti koledarje, da ne zgrešite ene najbolj uspešnih evropskih skupin zadnjih let!

Utrinek s koncerta v Kinu Šiška

Kako drugače opisati glasbeno zvrst nemške indie skupine, ki jo z značilnim raskavim glasom vodi Clemens Rehbein? Nalezljiv ritem, ki zleze pod kožo, je nabito polno dvorano Kina Šiška preplavil s čustveno intenzivnimi vibracijami globokih basov in senzualnih užitkov. Absolutna ‘feel good’ atmosfera je zazibala boke še tako samozavednega poslušalca. Vse od izdaje drugega albuma ‘Blossom‘, ki je nasledil prvenec ‘Sadnecessary‘, je skupina potovala po celotni Evropi in razprodajala koncerte kot za šalo. Igrali so na praktično vseh največjih glasbenih festivalih, kar naredi priložnost, da so se ustavili v Ljubljani, še toliko grandioznejšo. Zdi se, da je Kino Šiška v zadnjih letih še edini stoječi borec za kvalitetno glasbo, ki z lahkoto poseka velikana, kot sta Hala Tivoli in Stožice.

Še nikoli prej niso bile orglice tako prekleto kul. Antonio Greger na glavni kitari in basu je na vsake toliko pokazal, da lahko fene obnoriš tudi samo z majhnimi orglicami. Veseljaško preigravanje in preskakovanje znotraj ušesom prijaznih glasbenih lestvic je dodalo k novi definiciji ‘folktronica‘.

Clemens Rehbein in Philipp Dausch

Aplavzi so bili temu primerni in Ljubljana kar ni imela dovolj nemških presežkov. Energijo je začutil tudi pevec Rehbein, kar je jasno pokazal s svojim nasmehom in jezikovnim znakom ‘peace‘. Poleg tega bo domov odšel z novo pridobljenim razumevanjem fraze ‘na zdravje‘!

Do skladbe ‘Blossom’ je občinstvo že glasbo prepevalo zraven, v nadaljevanju pa so ‘Doing Good, ‘Flashed Junk Mind’, ‘Down by the River’, ‘Stolen Dance’ in ‘Sweet Sun’ dvorano poslale v delirij. Milkyji so uživali, se med seboj celo krohotali in se presegali pri solo vložkih. Ne vem, če so pričakovali tako močan odziv publike. Lahko pa vsaj s samozavestjo rečemo, da se bodo še vrnili. Da še enkrat razgrejejo naše čute in ponovno odigrajo prelepo balado ‘Loveland’.