Mike Shinoda o novem albumu in 20 let od ‘Hybrid Theory’

Mike Shinoda @ Reading Festival. Credit: NME/Jenn Five

Mike Shinoda je izdal nov album z naslovom ‘Dropped Frames Vol. 1’.

“Ustvarjanje glasbe mi je pomagalo, da sem ostal pri zdravi pameti,” je povedal Shinoda za NME. Projekt, ki ga predstavlja, je nastal iz čistega sodelovanja z oboževalci. “Oni so mi predlagali, kaj naj naredim. Dajali so mi izzive. S tem, da gledajo kanal, dobivajo točke, s čimer lahko potem izberejo slog glasbe in tako naprej. Včasih sem izbral celo več različnih stilov naenkrat, na primer RHCP in Prince/Morris Day and the Time …” 

“Včasih tudi ni šlo, takrat pač nisem mogel upoštevati njihovih želja. Vedno je eksperiment. Zadnja skladba na albumu je šala, v resnici. Imenuje se ‘Booty Down’ in vsebuje vzorce vokala. Dali so mi izziv posneti skladbo v stilu Panic! At the disco in sem poskusil, ni mi bilo všeč. Bilo je neumno, dolgočasno, bil je ponesrečen poskus. V šali sem se začel igrati z vzorci vokala …”

“Album je kot dnevnik temačnih časov po smrti Chesterja. Ampak že na fakulteti sem poslušal veliko instrumentalne glasbe … DJ Shadow, Aphex Twin, UNKLE, Massive Attack … Obožujem plošče od J Dilla, Flume in Flying Lotus. Nekakšna poezija je izdati glasbo brez besedila. Všeč mi je. Zabavno je. Veliko čudnih zvokov je na plošči in vse se je dogajalo veliko počasneje kot normalno. V karanteni sem namreč izgubil občutek za čas. Žanrsko pa je album kot 20 poti v eni. Bom še govoril o tem na svojem kanalu.”

Mike Shinoda
Mike Shinoda (Foto: Press)

Pred kratkim smo izvedeli, da so imeli Linkin Park neizdano skladbo z vokalom Chesterja.

“Nisem brskal skozi arhiv, ampak za vsak album obstaja več različic skladb. Ne nameravamo jih izdati. O tem še nismo govorili. Zavedamo se, da je letos 20 let od Hybrid Theory, tako da bomo naredili nekaj glede tega. Nočem razkriti preveč.” 

Linkin Park new music
Linkin Park (Foto: Getty)