Mike Mangini na bobnih predstavil novi singel The Alien

Mike Mangini na bobnih predstavil novi singel The Alien
Mike Mangini - foto: John Zocco

Mike Mangini , bobnar pri skupini Dream Theater, je na splet naložil videoposnetek, ki prikazuje njegovo igranje njihovega novega singla “The Alien“.

Po besedah ​​Mikea je bilo igranje posneto s 110-odstotno hitrostjo za namene priprave na turnejo. Konfiguracija bobna se ujema s kompletom Pearl green chrome fade, ki je bil uporabljen na 15. studijskem albumu skupine Dream Theater z naslovom “A View From The Top Of The World“. Izzid albuma je predviden za 22. oktober.

Ko je singel “The Alien” izšel v začetku meseca, je kitarist John Petrucci o njem izjavil: “To je prva skladba, ki smo jo napisali skupaj. Ljudem daje predstavo, kako je bilo, ko smo se po vseh teh mesecih na off ponovno srečali. Ima pustolovščino, netradicionalno strukturo in težo. To je res dalo albumu ton. James [LaBrie, pevec] je napisal besedilo o ideji teraformiranja in iskanju alternativnih naselij onkraj naše Zemlje. Ko gremo onkraj našega planeta, se je izkazalo, da smo ‘Tujec’ pravzaprav mi. ”

“A View From The Top Of The World ” je Dream Theater v najboljši glasbeni izvedbi, ki so ga pomagali ustvariti, hkrati pa ohranja elemente, ki so jih zbrali za predane oboževalce po vsem svetu. Album s sedmimi pesmimi označuje tudi drugi studijski album z založbo InsideOut Music/Sony Music. Umetniško delo na naslovnici je ustvaril dolgoletni sodelavec Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour). ” A View From The Top Of The World ” je produciral John Petrucci, oblikoval in dodatno produciral James “Jimmy T” Meslin, miks in mastering pa Andy Sneap.

Skupina Dream Theater, ki jo sestavljajo James LaBrie, John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung in Mike Mangini, je bila sredi razprodane svetovne turneje, kjer so predstavljali album “Distance Over Time” in 20. obletnico albuma ” Scenes From A Memory”, ko je svetovna pandemija ustavila svet. Glasbeniki so se znašli doma, LaBrie v Kanadi in preostali člani pa po ZDA. Usoda je bila zaključila gradnjo DTHQ (Dream Theater Headquarters) – kombinacije snemalnega studia, prostora za vaje, kontrolne sobe, skladišča opreme in ustvarjalnega kotička. LaBrie je iz Kanade s skupino sprva deloval preko Zooma, marca 2021 pa je odletel v New York in posnel svoj vokal s Petruccijem.

Naslovnica albuma A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World seznam skladb:

01. The Alien (9:32)
02. Answering The Call (7:35)
03. Invisible Monster (6:31)
04. Sleeping Giant (10:05)
05. Transcending Time (6:25)
06. Awaken The Master (9:47)
07. A View From The Top Of The World (20:24)