Midnight Oil z novim albumom najavili slovo

Foto: Midnight Oil (Facebook), promo
Foto: Midnight Oil (Facebook), promo

Veteranska avstralska skupina Midnight Oil je napovedala, da bo njihova prihajajoča turneja v podporo novemu albumu Resist zadnja.

Badnov 15. studijski album obravnava ekološka vprašanja, izšel pa naj bi na začetku prihodnjega leta; skupaj s koncerti po Avstraliji in Novi Zelandiji, ki bodo potekali med 23. januarjem in 13. majem. Videospot za “Rising Seas” si lahko ogledate spodaj, skupaj s celotnim seznamom skladb.

“Vsi se zavedamo, da se časa ne da ustaviti,” je v izjavi dejal vokalist Peter Garrett. “Ampak po dolgih letih skupnega življenja je duh skupine globok, glasba in besede so močne, naše ideje in dejanja pa tako drzna, kot jih lahko naredimo. Do ljudi smo prišli na načine, ki si jih nismo mogli predstavljati. Naša želja po ustvarjanju je neomejena.” Nadaljeval je: “Upamo, da se bodo vsi, ki bodo slišali album in prišli na enega od nastopov, zamislili nad prihodnostjo planeta. Vsake turneje smo se lotili, kot da je zadnja, tokrat dejansko bo.”

Kitarist Jim Moginie je dejal: “To bodo žalostni in lepi koncerti, a na srečo smo še vedno nastopali, kot se spodobi. Zažigati vsak večer, kar tudi nameravamo storiti … Stojimo kot eno, odvisni drug od drugega in hvaležni na vse načine, ki naredijo skupine odlične.” Kolega kitarist Martin Rotsey je dodal: “Najlepša hvala vsem našim oboževalcem po vsem svetu. Skupaj smo si delili toliko stvari, od vročine sydneyskih pubov, do čarobnih noči pod zvezdnim nebom. Vaša energija nas je popeljala dlje, kot smo si lahko sploh predstavljali.”

Skupina je potrdila, da bo prihajajoči album vseboval tudi posnetke pokojnega basista Bonesa Hillmana in da koncertno slovo ne pomeni tudi konca snemanj: “Vsak od članov bo nadaljeval s svojimi projekti. Ostajamo pa zelo odprti za skupno snemanje nove glasbe. Za podporo stvari, v katere verjamemo.

Seznam skladb:

1. “Rising Seas”
2. “The Barka-Darling River”
3. “Tarkine”
4. “At the Time of Writing”
5. “Nobody’s Child”
6. “To the Ends of the Earth”
7. “Reef”
8. “We Resist”
9. “Lost At Sea”
10. “Undercover”
11. “We Art Not Afraid”
12. “Last Frontier”