Michael Schenker: ‘UFO skušajo prevarati svoje oboževalce’

Kitarist Michael Schenker izključuje vsako možnost, da bi kot gost nastopil s skupino UFO, na njeni poslovilni turneji. Sam namreč meni, da skupina UFO obstaja le, če je v njej prisotnih vseh pet prvotnih članov.

Michael Schenker je razložil svojo odločitev

Frontman Phil Mogg je namreč napovedal, da se bo upokojil in zapustil skupino UFO po končani poslovilni turneji, s katero bodo obeležili 50. obletnico delovanja skupine.

Številni oboževalci si želijo, da bi kot gosti bili prisotni tudi prvotni člani skupine, vsaj na koncertih v Angliji in na Irskem, a zagotovo med gosti ne bo prisotni kitarist Schenker.

Michael Schenker je za Classic Rock pojasnil svojo odločitev: ‘Skupine, kot so UFO in Scorpions poskušajo prevarati občinstvo in jaz nisem del tega sveta. To postaja trend, da se skupine na veliko lotevajo igranja zadnjih predstav in te skupine to počnejo, ker na običajen način nikamor več ne morejo priti.’

Dodal je še: ‘Leta 2003 sem Philu Moggu vrnil ime UFO – to je bilo dragoceno darilo, ki sem mu ga dal brezplačno, on pa se mi ni niti zahvalil. Zakaj bi se torej znova prikazal z UFO? Zame UFO obstaja le ob prisotnosti prvotnih petih članov in producenta Rona Nevisona. Phil svojo trenutno skupino imenuje UFO, ampak to ni UFO. Če mi ne pokaže nobene hvaležnosti in spoštovanja, zakaj bi to naredil zanj?

Schenker in Mogg živita v angleškem mestecu Sussex in se pogosto srečata, a med seboj ne spregovorita nobene besede.

Schenker je še povedal: ‘Ko sem prečkal čez zebro je bil tam Phil, ki je sprehajal svojega psa. Ali pa ga srečam v trgovini, kjer kupuje loterijski listek. Ali pa ga srečam, ko gre na hrib s svojim dirkalnim kolesom. Je kot komedija. Ampak že dolgo nisva spregovorila.’

UFO bodo s svetovno poslovilno turnejo začeli 29. Marca prihodnje leto v Edinburghu, zaključili pa 4. Aprila v Bus Empiru.