Mi2 kmalu tisočič na odru

Skupina Mi2 (FOTO: Alež Žnidaršič)
Skupina Mi2 (FOTO: Alež Žnidaršič)

Mi2 so tik pred novo prelomnico v njihovi več kot četrt-stoletni zgodovini. Svoj Tisoči koncert bodo odigrali že prihodnji teden, v petek, 12.5., ko bodo prvič samostojno koncertirali na odru v ljubljanskih Križankah. Eden od najbolj vidnih slovenskih rock bandov je svoj Tisoči koncert napovedal konec januarja, v prvem dnevu prodaje prodal dobrih tisoč vstopnic in koncert razprodal že v začetku marca, več kot dva meseca vnaprej.

Priprav na koncert so se lotili resno

Priprav na koncert so se Mi2 lotili skrajno resno, saj se zavedajo, da tovrstnega okroglega jubileja najverjetneje ne bodo več ponovili. Seznam skladb, ki jih bodo Mi2 odigrali na svojem Tisočem koncertu, sestavljajo njihove najbolj poznane in hkrati tiste redkeje slišane, tiste najnovejše in tiste malo starejše, repertoar pa bo daljši, kot sicer.

Mi2 pripravljajo tudi akustični vložek sicer električnemu koncertu in obljubljajo kompakten in udaren koncertni program. Na odru Križank se jim bodo pridružili tudi posebni gostje, pravzaprav gosta: publiko bo ogreval Leopold I., med koncertom pa se jim bo na odru pridružil Tine Matjašič iz Alo!Stari.

Obeta se nov koncertni album

Na Tisočem koncertu skupine Mi2 bo pomembno vlogo odigrala tudi založba ZKP, ki je v času največjega o pandemičnega zaprtja preživela 50. obletnico svojega delovanja, zdaj pa že pogumno stopa v šesto desetletje.

Mi2 bodo na svojem Tisočem koncertu v Križankah posneli material za nov koncertni album, ki bo preko ZKP-ja izšel na vinilni plošči predvidoma že letošnjo jesen. Mi2 in ZKP so sicer povezani že več kot 10 let (2012: ‘Decibeli’, 2014: ‘Čista jeba’, 2021: ‘Črno na belem’).

Koncert je razprodan!