Metalsteel predstavljajo tretji singel z naslovom ‘Death=Life’

Metalsteel - Death=Life (Foto YT)

Metalsteel objavljajo nov singel DEATH=LIFE. Gre za tretjo izbrano skladbo s prihajajočega albuma ‘Forsaken by the Gods’, ki govori o minljivosti oziroma smrti kot ključnem delu življenja. Za video z besedilom je bil odgovoren Peter Dimnik.

O skladbi je spregovoril Rok Tomšič: “Skladba ima zanimivo zgodbo. Napisal sem jo že pred časom, predstavil ostalim članom, potem pa smo nanjo praktično pozabili, saj ideje nismo razvili do konca. Ko smo bili proti koncu s procesom pisanja materiala za nov album, nam je manjkala ena skladba. Spomnili smo se na osnutek skladbe Death=Life, ki smo jo dodelali do te mere, kot je slišati zdaj. Moram priznati, da mi končna verzija skladbe na prvo žogo najprej ni bila všeč.”

Ampak vseeno so se odločili zanjo, ko so izbirali singel. “Odločili smo se, da bomo v izbor vključili tudi prijatelje glasbenike in ožji krog fanov, ki so izkazali navdušenje ravno nad to skladbo. Ker njihovo mnenje največ šteje, se je izbor pokazal kot super poteza, saj prejemamo res dobre odzive na single iz različnih držav, poleg Slovencev so navdušeni sledilci skupine zlasti iz Južne Amerike. Kar se tiče skladbe, pa ta govori o smrti kot pomembnem delu v ciklu življenja. Verjamemo v življenjski ciklus, da smrt pomeni konec neke zgodbe, odpira pa novo poglavje, ki ga nihče ne pozna. Najbrž je ravno ta mistika minljivosti in smrti zaradi njene misterioznosti zanimiva za nas umetnike.”