Metallica toži zavarovalnico zaradi prestavljenih koncertov

Metallica toži zavarovalnico zaradi prestavljenih koncertov
James Hetfield - Metallica - foto: Kevin Winter

Metallica toži londonsko zavarovalnico Lloyd’s of London zaradi odškodnine zaradi prestavljenih datumov turneje za leto 2020.

V Južni Ameriki so rezervirali nekaj koncertov, ki so jih odpovedali zaradi pandemije COVID-19, londonski Lloyd’s pa je Metallici zavrnil nadomestilo za denarne izgube, ki jih je utrpela zaradi preložitve turneje. Šest koncertov bi se moralo zgoditi aprila 2020 v Čilu, Argentini in Braziliji, bili bi pa prvi koncerti po rehabilitaciji Jamesa Hetfielda konec leta 2019.Gostje na koncertih so bili napovedani Greta Van Fleet.

Pred turnejo je Metallica v primeru morebitne preložitve ali odpovedi kupila zavarovalno polico “zavarovanja za odpoved, opustitev in neupoštevanje”. Zaradi lockdowna po vsem svetu zaradi epidemije, je bila turneja prestavljena. Londonski Lloyd’s je nalezljive bolezni izključil iz police in skupini zavrnil povračilo izgub “na podlagi nerazumno omejevalne razlage politike”, piše v tožbi. Skupina je tožbo na višjem sodišču v Los Angelesu vložila v ponedeljek, 7. junija, kjer trdi, da je londonski Lloyd’s kršil pogodbo, s tem, da so jim zavrnili odškodnino.

Metallica še ni objavila novih prestavljenih datumov južnoameriške turneje. Na svoji spletni strani imajo objavljenih samo nekaj koncertov za leto 2021.