Metallica o načrtih za prihodnost

Robert Trujillo je v sklopu nedavnega intervjuja za The Oakland Press povedal, da zasedba načrtuje izvedbo podobnih koncertov, ki bodo sledili pilotnemu “Encore Drive-In Nights” nastopu:

Živimo v norih časih. Prvi korak je bil narejen. Imamo nekaj idej o tem, kako želimo nadaljevati. Morda bomo izvedli še kakšen koncert ali dva. Zadeva bo zagotovo zanimiva.

O projektu Encore Drive-In Nights

Zasedba je 10. avgusta obiskala Gundlach Bundschu winery v Severni Kaliforniji, kjer je izvedla in posnela koncert brez oboževalcev (skladno z varnostnimi zahtevami). Nastale posnetke, ki jih je uredila bandova tehnična ekipa, so predvajali v izbranih severnoameriških kinematografih.

Seznam skladb

1. “Hardwired” – Hardwired… to Self-Destruct (2016)
2. “For Whom the Bell Tolls” – Ride the Lightning (1984)
3. “Fuel” – Reload (1997)
4. “Seek & Destroy” – Kill ‘Em All (1983)
5. “Creeping Death” – Ride the Lightning (1984)
6. “One” – …And Justice for All (1988)
7. “Now That We’re Dead” – Hardwired… to Self-Destruct (2016)
8. “Sad But True” – Metallica (1991)
9. “Moth into Flame” – Hardwired… to Self-Destruct (2016)
10. “The Unforgiven” – Metallica (1991)
11. “Wherever I May Roam” – Metallica (1991)
12. “Fade to Black” – Ride the Lightning (1984)
13. “Master of Puppets” – Master of Puppets (1986)
14. “Battery” – Master of Puppets (1986)
15. “Nothing Else Matters” – Metallica (1991)
16. “Enter Sandman” – Metallica (1991)

Pevec James Hetfield je v sklopu nedavnega intervjuja za SiriusXM “Town Hall’’ povedal tudi, da “odmor”, ki so ga bandu namenile aktualne razmere, posveča tudi ustvarjanju skladb (povzeto):

Nastale razmere sem izkoristil za ustvarjanje nove glasbe. Idej je zelo veliko. Smo cestni bojevniki. In če nismo na cesti, ustvarjamo nov material. Čas bom izkoristil za stvari, ki jih rad počnem. Nočem izpasti nehvaležno, saj vem, da je tam zunaj veliko ljudi, ki trpijo zaradi aktualnih razmer.

Druga stvar, ki sem jo potegnil iz vsega skupaj, je druženje s prijatelji. Ker imam veliko časa, se lahko več družimo. Veliko časa preživim tudi v garaži, kjer počnem in izdelujem vse mogoče stvari. Tudi za našo fundacijo All Within My Hands. Poleg vsega sem naredil še nekaj ptičjih hranilnic. Skozi okno lahko opazujem približno 50 različnih ptic. Sam imam veliko srečo, saj razmere v gorah niso tako hude kot v nekaterih drugih krajih.

Foto: Metallica (FB profil), promo
Foto: Metallica (FB profil), promo

Metallica je svoj zadnji album izdala leta 2016, ko je izšel ‘Hardwired… to Self-Destruct’.