Metallica in P!nk znova pokazali dobrosrčnost

Ognjeni zublji, ki so zajeli Avstralijo in povzročili ogromno katastrofo, so očitno ganili tudi skupino Metallico in priljubljeno pevko P!nk. Slednji so avstralskim gasilcem namreč skupaj donirali več kot milijon ameriških dolarjev.

 

Metallica k pomoči pozvala tudi svoje oboževalce

Obsežnost uničujočih gozdnih požarov v Avstraliji je ogromna, po oceni NASE je uničenih približno 155.000 hektarjev, kar je površina v velikosti celotne Irske. V požarih, ki so nastali predvsem zaradi izjemne vročine in mesecih brez dežja je umrlo približno 25.000 koal, kar je nanese kar polovico populacije, umrlo pa je tudi vsaj 25 ljudi.

Katastrofa je ganila tudi zvezdnico P!nk, ki je obljubila, da bo avstralskim gasilcem donirala kar 500.000 ameriških dolarjev. Ob tem pa je na Twitterju zapisala: ‘Popolnoma sem zgrožena, ko gledam, kaj se trenutno dogaja v Avstraliji z grozljivimi požari. Obljubljam donacijo neposredno lokalnim gasilskim službam, ki se tako močno borijo v sprednjih linijah.’

Le nekaj dni kasneje pa se je za isto gesto odločila tudi zasedba Metallica, ki bo avstralskim gasilcem donirala 750.000 ameriških dolarjev. Ob tem so povedali, da so jih novice o divjih in uničujočih požarih zelo ganile in jim zlomile srce. Hkrati pa so pozvali tudi vse svoje oboževalce, da priskočijo na pomoč po svojih najboljših močeh: ‘Prosimo, pridružite se nam in naredite, kar je v vaši moči, da skupaj z našo fundacijo ll Within My Hands skupaj pomagamo. Za požarno pomoč in podeželskim gasilcem uprave Victoria obljubljamo 750.000 ameriških dolarjev pomoči.’

Za finančno pomoč Avstraliji pa sta se odločila tudi Elton John, ki je doniral milijon dolarjev ter avstralska pevka Kylie Minogue, ki je donirala 500.000 ameriških zelencev.