Megadeth v studiu

Skupina Megadeth (FOTO: Megadeth Facebook)
Skupina Megadeth (FOTO: Megadeth Facebook)

Iz ameriške thrash metal zasedbe Megadeth so potrdili, da so se zaprli v studio in začeli s snemanjem naslednika albuma ‘Dystopia‘ iz leta 2016.

Album bo najverjetneje izšel prihodnje leto

Skupina Megadeth je pred kratkim tudi delila fotografije z vaj, kjer so ustvarjali nove skladbe za prihajajoči album, že marca pa je Dave Mustaine dejal, da imajo pripravljenih že približno osem skladb, ki jih je treba le še posneti v studiu.

Kot vse kaže pa je napočil trenutek, ko fantje ideje dejansko počasi spreminjajo v svoj končni izdelek. Megadeth so novico o tem, da so se zaprli v studio in začeli s snemanjem oznanili kar preko družabnih omrežij in objavili štiri fotografije iz studia, zraven pa pripisali: Začenja se #megadeth16.

V nedavnem intervjuju za Music Radar je Mustaine glede prihajajočega ploščka povedal: ‘Tokrat bomo naredili 12 ali 13 skladb. Moja pogodba pravi, da moram narediti le osem pesmi za album – ampak tega preprosto ne morem, zdi se mi, kot goljufanje. Ko sem odraščal z vinilskim ploščam, je bilo to precej lažje kupiti in se zadovoljiti s 45 minutami glasbe. Ko pa je prišlo digitalno obdobje, se je paradigma spremenila – glasbena ponudba potrebuje veliko več. Ljudje niso več zadovoljni in treba je veliko hitov. Torej, zdaj vem, da smo na dobri poti. Novi material bo postajal boljši in boljši.’

Po besedah basista Davida Ellefsona pa bo prihajajoči plošček najverjetneje izšel na začetku prihajajočega leta.