Marko Hatlak BAND v Kinu Šiška predstavili nov album

Foto: Ivo Pogorelčnik

Minulo soboto je Marko Hatlak z odlično zasedbo BAND, ki jo sestavljajo Leon Firšt (klaviatura, klavir, kitara), Erik Čebokli (bas kitara), Lazaro Amed Hierrezuelo (tolkala, violina) in Žiga Kožar (bobni) v Kinu Šiška premierno predstavil vse pesmi z novega albuma, ki nosi naslov ‘Ko ni noč in ni dan’.

Novost pri ustvarjanju je, da so pesmi po večini avtorske, Marko pa se je na koncertu predstavil tudi kot pevec.

Nekaj besed o koncertu

Koncert je zasedba pričela energično, z inštrumentalom ‘Pržanac Epic’, ter nadaljevali s ‘Tango dance’. Sledila je prva vokalna skladba, ‘Funky‘, ki je dvorano popeljala v prve plesne gibe.

Ena redkih izvedenih priredb, ‘Pjesma Broj 3′, skupine Time, je koncert popeljala v bolj mirne vode. Pri Hatlaku ne moremo mimo Bacha, ki tudi na koncertu ni umanjkal, vrhunska izvedba skladbe ‘Air‘ je občinstvo umirila, sledila je uspavanka, ‘Sofia’, ki je držala miren tempo.

Z vmesnimi nagovori je Marko ves čas komuniciral z občinstvom in jih usmerjal v nove glasbene razsežnosti harmonike.  S skladbo ‘Po sledeh’  se je poklonil velikanom pop in funk glasbe.

Sledila je premierna predstavitev singla ko ni noč in ni dan v duetu z Matevžem Šaleharjem – Hamotom, besedilo je napisal en in edini Drago Mislej Mef.

‘Libertango’ avtorja Astra Piazzolle je vnesla na oder latino strast, Marko je skladbo tudi odpel. V Enigmi, priredbi avtorja J. Privška je na oder stopila plesalka kubanskih plesov in zaplesala s tolkalcem in violinistom Lazzarom.

Po bučnem aplavzu so  bile na vrsti še zadnje pesmi večera – ‘Ta noč je moja’ (Janez Bončina Benč),  pesem Hatlakovega vzornika Stevieja Wonderja, ‘Isn’t she Lovely’ , za zaključek pa še Hatlakova avtorska skladba ‘Vino strasti’, ki je zaključila prijeten in vrhunski koncertni večer.

Foto: Ivo Pogorelčnik