Marilyn Manson se je odzval na smrt morilca Charlesa Mansona

Marilyn Manson

Šok rocker Marilyn Manson se je odzval na smrt serijskega morilca.

 

O Charlesu Mansonu

Očarljivi kultni vodja Charles Manson je umrl v nedeljo, 19. Novembra v bolnišnici v Kaliforniji, star je bil 83 let.

Marilyn Manson je navdih za svoje umetniško ime našel prav pri serijskem morilcu Charlesu Mansonu, drugi del imena pa pri igralki Marilyn Monroe. Ob novici, da je umrl, pa je Marilyn objavil tweet s fotografijo naslovnice revije, na kateri je portret Charleas Mansona, ob tem pa piše ‘Lie’ (laž).

Objavil pa je tudi svojo priredbo skladbe ‘ Sick City’, ki jo v izvirniku sicer izvaja Charles Manson.

V izjavi, ki jo je dala kalifornijska policija, so potrdili, da je Charles Mansoin umrl naravne smrti, po tem, ko je bil prejšnji teden hospitaliziran.

Charles Manson je svet šokiral leta 1969, ko je vodil družbo Manson Family, znan kult, ki je izvedel številne umore. Med drugim so takrat ubili tudi nosečo igralko Sharon Tate in še osem drugih žrtev.

Charles Manson je bil najprej obsodjen na smrt.
Charles Manson je bil najprej obsodjen na smrt.

Tate so našli večkrat zabodeno z nožem na njenem domu v Hollywoodu. Med drugimi žrtvami pa sta bila tudi slavni frizer Jay Sebring ter naslednik kavnega imperija Abigail Folger.

Ko je policija raziskovala številne umore, so ugotovili, da je Manson poslal svoje privržence, da so jih umorili. Prepričani so bili, da so s svojimi dejanji začeli vojno, ki so jo legendarni The Beatles opisali v skladbi ‘Helter Skelter’.

Leta 1971 so Charlesa Mansona obsodili na smrt, obsodbo pa s časoma spremenili na doživljenjski zapor, kjer je bil Manson vse do prejšnjega tedna.

Pred izvedbo številnih umorov pa se je tudi Charles Manson ukvarjal s pisanjem in petjem. V preteklih letih e bilo izdanih več posnetkov njegove glasbe, s čimer so želeli izkoristit njegovo brutalno ozadje.